Social

#piraterie #software #amenda

Premiera: BSA amendeaza pentru softuri piratate

Doua companii romanesti < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/au1" title=" Au ">au fost condamnate in instanta pentru ca au folosit programe informatice piratate. Firmele condamnate sunt doua cabinete de arhitectura si cadastru din Sibiu, patronii fiind condamnati la inchisoare cu suspendare si amenzi penale de peste 30.000 de euro.

Reprezentantii Business Software Alliance ( BSA ), organizatia din care fac parte producatori de software precum Apple, Adobe, Microsoft sau Gecad Software, spun ca acesta este un prim pas in lupa impotriva pirateriei software.

"Lipsa practicii judiciare si birocratia sunt de vina pentru situatia aceasta. Fireste ca noi am vrea sa vedem mai multe rezultate, dar, pana atunci romanii se ghideaza dupa principiul hotul neprins, negustor cinstit", a declarat pentru ealitatea.net, Dan Bucur, seful serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR.

Autoritatile spun ca in acest an au fost constatate 583 de infractiuni si au fost alcatuite 420 dosare de urmarire penala, din care 95 s-au concretizat in dosare aflate pe rolul instantelor romanesti. Potrivit Realitatea.net, 30 de persoane fizice au fost trimise in judecata pentru piraterie, de la inceputul acestui an.

BSA a promis controale si la alte firme romanesti. Reprezentantii politiei si BSA i-au avertizat pe administratorii firmelor care folosesc software piratat risca inchisoare de la 1 la 4 ani sau amenda penala . Potrivit legii, persoanele juridice care folosesc programe informatice pirat risca amenzi cuprinse intre 2.500 de lei si 2.000.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea