Social

Prelipceanu i-a tras scaunul Danei Razboiu

Cosmin Prelipceanu o inlocuieste pe Dana Razboiu la pupitrul stirilor TVR 1. Fosta prezentatoare ramine la televiziunea nationala, insa nu la stiri, ci la o emisiune saptaminala dedicata personalitatilor feminine de altadata, care au facut cariera pe sticla.

Realizatorul emisiunii Deschide lumea de la Realitatea TV, Cosmin Prelipceanu, va prezenta principalul jurnal de stiri al TVR 1 incepind cu 13 martie. Decizia de a participa la concurs a luat-o in urma consultarilor cu directorul de stiri, Rodica Culcer , fosta sefa a lui Prelipceanu atit la Radio Total, cit si la Europa FM. Rodica a avut un cuvint greu in decizia mea de a pleca de la Realitatea. Mi-a povestit despre proiectul ei de a schimba jurnalul TVR, care mi-a placut foarte mult si m-a convins sa vin la concurs. Prima discutie am avut-o prin septembrie. Atunci am hotarit insa sa ramin la Realitatea, dar dupa inca o intilnire am revenit asupra deciziei, povesteste viitorul prezentator al jurnalului TVR 1.

Nu tabloidizarii

Fata noua a jurnalelor TVR implica nu numai schimbari de personal, ci si modificari ale decorului, ale muzicii de fundal si ale continutului stirilor. Decorul va fi nou, modern, inspirat din noua traditie a decorurilor. Nu pot sa va spun prea multe, pentru ca acum il montam, insa nu mi-a placut niciodata cel vechi, spune Culcer. Cit despre continut, directorul stirilor anunta stiri mai proaspete si mai atragatoare. Vom avea subiecte cit mai variate, mai multi invitati in jurnal, mai multe interventii in direct si vom incerca sa nu ne inecam in politica. Asta nu inseamna ca vom rata subiecte politice de mare interes, insa credem ca oamenii mai vor si altceva. Prelipceanu sustine, de asemenea, ca la televiziunea nationala se doreste nontabloidizarea jurnalului, promitind stiri mai dinamice, asezate, mai explicate, spectaculoase, serioase, mai orale si mai apropiate de telespectatori. Tot el sustine ca obiectivul principal nu este de crestere a audientelor, ci de a oferi o alternativa la jurnalele celorlalte televiziuni. Pe aceeasi pozitie sta si Culcer. Vreau sa se uite lumea la stiri, ca doar nu sint realizate degeaba, dar in nici un caz nu o sa pun femei goale in jurnal, manelisti sau crime doar ca sa fac audienta, explica ea.

Razboiul Danei

Dana Razboiu considera ca a venit momentul sa faca mai mult, completind astfel activitatea de stirist. Aceasta este motivatia pentru care Razboiu a renuntat la calitatea de prezentator, potrivit unui comunicat al televiziunii nationale. Rodica Culcer sustine ca a inlocuit-o pe cea care a prezentat stirile sase ani la TVR pentru ca numele Danei Razboiu era puternic asociat cu emisiunea de actualitati, iar schimbarea trebuia sa fie totala. Jurnalul isi epuizase potentialul. Am vrut sa creez o linie de barbati, o rotare a prezentatorilor, a mai declarat directorul stirilor TVR. Totodata, ea spune ca nu ar fi facut aceasta miscare inainte sa se fi asigurat ca fosta prezentatoare are o varianta potrivita pentru ea, asa cum este talk-show-ul pe care il va modera. Ea va fi, incepind cu luna martie, gazda unei emisiuni saptaminale in care va avea invitate nume cunoscute precum Sanda Taranu sau Delia Budeanu , personalitati care vor vorbi despre modul in care se facea televiziunea pe vremea lor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea