Social

Pregatirile pentru Summit, pe ultima suta de metri

Ultimele pregatiri inaintea inceperii Summitului NATO de pe 2 aprilie. Mai multe masuri au fost luate pentru ca evenimentul sa se desfasoare fara probleme.

De exemplu, CFR Calatori a decis suplimentarea trenurilor in perioada summit-ului. Astfel din 28 martie si pana pe 6 aprilie, CFR Calatori va introduce trei trenuri noi si va suplimenta cu vagoane trenurile care asigura legatura dintre Bucuresti si principalele orase ale tarii, pentru a asigura traficul de calatori din perioada summit-ului. 

Astfel, vor fi suplimentate doua trenuri rapid, care vor circula pe rutele Bucuresti Nord - Craiova si retur, respectiv Bucuresti Nord - Brasov si retur, si un Personal, pe ruta Bucuresti Nord - Rosiori Nord si retur.

In plus, in fiecare zi, mai multi politisti vor patrula pe culoarul unic pentru a se asigura ca nimeni nu mai vopseste peretii cu mesaje anti NATO. Intre timp, Politia Capitalei incearca sa-i gaseasca pe cei care au scris cu grafitti astfel de mesaje pe cateva dintre cladirile de pe Calea Victoriei.

Proprietarii imobilelor au promis ca vor sterge aceste mesaje inainte de inceputul summit-ului pentru ca oficialii sa nu vada lucruri neplacuta. Dupa cum spun si autoritatile, faptele de acest fel sunt sanctionate contraventional prin lege.

Inca o masura adoptata de autoritatile romane se leaga de securitatea oficialilor care vor veni la Bucuresti in aceste zile. Astfel, dupa ce s-a decis inchiderea ecluzelor de la Dunare pe perioada Sumiit-ului, ieri sase avioane de lupta F15-Eagle au aterizat la Baza Aeriana de la Campia Turzii , aparatele de lupta urmand sa asigure protectia oficialilor care vor veni in Romania pe durata summitului NATO.

Avioanele au fost aduse la cererea guvernului roman de la mai multe baze americane din Europa si vor escorta flota care va insoti Air Force One , avionul presedintelui Statelor Unite, dar si alte aeronave prezidentiale. Pana la inceperea summitului, aparatele F15 vor participa la mai multe exercitii de zbor.

Aeronavele vor avea dreptul sa intre si in spatiul aerian bulgar pentru realimentare dar si in Ungaria. Oficialii americani au dat asigurari ca misiunea lor nu este decat una de sprijin, romanii ramanind sa se ocupe de coordonarea efectiva a securitatii spatiului aerian, in perioada summitului NATO.

Summitul NATO se va desfasura la Bucuresti in perioada 2-4 aprilie si va beneficia de prezenta sefilor de stat si de guvern din state din intreaga lume.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea