Social

#opc #carne #carne mucegaita #hypermarket

Prefectul de Timis cheama OPC la raport

Mancarea stricata descoperita in ultima vreme in Timisoara devine subiect de sedinta la Prefectura. Seful judetului a chemat la raport conducerea OPC Timis, care va trebui sa dea explicatii in legatura cu faptul ca mai multe persoane s-au imbolnavit pentru ca au mancat shaorma cu carne stricata in Complexul Studentesc , in timp ce in supermarketuri clientii au gasit produse mucegaite.

Sedinta Colegiului Prefectural convocata de prefectul judetului Timis, Mircea Bacala va avea loc saptamana viitoare. Principalul punct pe ordinea de zi este legat de descoperirile din ultima perioada din unitatile care vand produse alimentare, in care erau comercializate alimente stricate.

Un prim eveniment a afectat 100 de persoane care au mancat shaorma cu carne stricata in Complexul Studentesc, printre acestia aflandu-se si seful Politiei Rutiere din Timis, Florin Bolbos. Un alt caz a fost semnalat de catre o persoana care a fotografiat mai multe caserole de jambon mucegait in galantarele hypermarketului Kaufland din Timisoara si a trimis pozele la OPC, dar si catre presa.

In acest ultim caz, inspectorii OPC nu s-au deplasat in control la magazinul respectiv decat a doua zi,
atunci cand nu au mai gasit carnea stricata. Compania Kaufland a fost amendata pentru neregulile gasite in urma controlului cu aproximativ 3500 de euro. La intrebarile jurnalistilor legate de refuzul OPC de a trimite un control la magazin chiar in ziua in care s-a facut reclamatia, respectiv intr-o duminica, seful Oficiului a spus ca inspectorii nu merg duminica in controale.

Mai mult insa, potrivit Adevarul, in raspunsul catre redactia ziarului din Timisoara, Biroul de Presa al ANPC Timis a sugerat ca vina pentru carnea mucegaita apartine consumatorilor: “Faptul ca un control realizat a doua zi dupa sesizarea pe care ati facut-o la CJPC Timis nu a gasit deficiente similare poate duce la concluzia ca situatia a fost un accident, un defect de ambalare sau din vina unui consumator care, poate, a mutat produsul din spatiul frigorific intr-un spatiu alaturat, supus temperaturii ambientale”.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea