Social

#evacuari Galati #gara Galati #inundatii Galati

Prapad in Galati! 1.000 de oameni, evacuati! VIDEO

Ploile din ultimele zile au facut ravagii in Romania! In Galati este dezastru: sute de case inundate, aproape o mie de persoane au ramas pe drumuri.

Purtatorul de cuvant al ISU Galati, Catalin Sion, a precizat pentru Agerpres ca din cele aproximativ 930 de persoane evacuate, 44 si-au petrecut noaptea in camine culturale si scoli, dintre care 20 din comuna Pechea in sala de sport.

Circulatia NU a fost reluata pe DN 25, acesta fiind inundat pe portiunea Vames – Tudor Vladimirescu.

De asemenea, sunt inundate segmente din drumurile judetene 251, 253, 255, 255 C si din cinci drumuri comunale.

Traficul feroviar in Gara CFR Galati a fost reluat.

ISU Galati actioneaza in sprijinul autoritatilor locale la Pechea, Slobozia Conachi si Cuza Voda cu 70 de militari si 15 motopompe.

 

Locuitorii din Pechea sunt la capatul puterilor, mai ales ca au trecut printr-o tragedie similara si in 2013.

”Pastilele ce am apucat sa le mai iau si hainele de pe mine. Am scapat si eu, si copiii. Nici nu stim unde sa ne ducem, nu mai avem un acoperis deasupra capului. Asa am patit si in 2013, mai am eu oare puterea sa o iau de la capat? Am ajuns dupa o viata de munca sa dorm pe saltele si saci . Eu ca eu, dar nepotii mei? Nu stiu cum o sa trec si de asta”, dupa cum le-a marturisit una dintre victimele inundatiilor reporterilor libertatea.ro.

”Nu mai pot, nu cred ca mai pot. Am ramas a doua oara fara nimic. E apa pana aproape de pod, nu mai am nimic bun in casa, mi-e si frica sa ma duc acolo. Am crezut ca murim. Nimic nu mai avem, nimic. E a doua oara cand ni se intampla asta”, a marturisit o alta femeie pentru aceeasi sursa.

 

Sursa foto: evz.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea