Social

# miel de paste #paste #miel #retete miel

“Pot sa merg sa-mi cumpar carne de miel de Paste?” Raspunsul Politiei

Mielul este preparatul traditional de pe mesele Romanilor. Acesta este unul dintre cele mai apreciat si cumparat aliment in perioada Pastelui. Acum, multa lume se intreaba daca mai pot cumpara miel pentru masa de Paste, in contextul pandemiei de coronavirus si a restrictiilor impuse de autoritati.

Politia Romana a tinut sa raspunda la aceasta intrebare printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

"Pot sa merg sa-mi cumpar carne de miel de la agentul economic autorizat de unde imi cumparam in fiecare an? Ce trec pe declaratie?

Da, poti merge sa-ti cumperi produsele necesare. Nu uita sa ai la tine cartea de identitate si declaratia pe propria raspundere, in care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor). De asemenea, iti recomandam sa mergi singur, nu cu toata familia si sa te asiguri ca agentul economic de la care iti cumperi mâncarea este autorizat si respecta toate conditiile igienico - sanitare impuse de institutiile cu atributii in domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) si nu uita sa ceri documentele de provenienta, bon fiscal, chitanta, factura.

Poate persoana de la care cumpar, in fiecare an, carne de miel, sa vina sa mi-l aduca acasa?

Da, poate veni, dar reaminteste-i sa detina, asupra sa, documentele necesare conform ordonantelor militare si sa-ti aduca documentele de provenienta, bon fiscal, chitanta, factura.

Mai vin comerciantii cu turmele de miei la intrarea in oras?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Asa ca asigura-te ca iti procuri produse numai din locurile autorizate.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea