Social

Posibila alianta cu PC naste controverse in PSD

Mai multi lideri PSD, printre care si Victor Ponta, nu sunt de acord cu o alianta cu PC, subiectul principal al Consiliului National de maine, in vreme ce Vasile Dancu crede ca intelegerea se va parafa pentru ca "nu putem sa nu luam in calcul nevoia de televiziuni a poporului roman".

Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat pentru NewsIn ca se impotriveste, la fel ca in 2004, unei aliante cu PC. "Aceasta alianta o sa fie benefica pentru doua-trei persoane si o sa sacrificam tot partidul pentru interesele lor", a declarat Ponta. El a spus ca in BPN nu s-a facut nicio informare despre negocierile cu PC si ca a aflat, ca de obicei, de acest subiect din presa.

O parere similara are si Ioan Munteanu, liderul PSD Neamt. Acesta a precizat pentru NewsIn ca sambata, in cadrul unui al organizatiei, s-a decis ca organizatia, prin cei 23 de delegati in Consiliul National, sa voteze impotriva unei aliante cu PC, daca se supune la vot. El a mai spus ca organizatia nu poate uita ca a fost " fortata " sa cedeze in 2004 un loc de senator catre PC.

De altfel, cele mai reticente fata de o alianta cu PC sunt filialele din Moldova, cele mai puternice electoral ale PSD. Acestea nu pot uita "tradarea" PC, sustin lideri ai PSD. Potrivit unor surse, nici filialele din Ardeal nu sunt prea incantate de o alianta cu PC. Vasile Dancu, liderul de la Cluj, a declarat si el pentru NewsIn ca exista reticente printre liderii de filiala fata de PC, dar ca parerea lui e ca se va vota in Consiliul National aceasta alianta. "Nu putem sa nu luam in calcul nevoia de televiziuni a poporului roman", a spus Dancu ironic. El a adaugat ca aceasta alianta va fi mai degraba una politica decat electorala in conditiile votului uninominal.

Conducerea PC a fost mandatata de Consiliul National sa negocieze cu PSD o alianta preelectorala pentru alegerile parlamentare, optiunile in ceea ce priveste PNL ramanand deschise, a anuntat presedintele PC, Daniela Popa . In PSD, o decizie in acest sens va fi luata la Consiliul National, programat pentru aceasta seara.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea