Social

Portul Constanta, polul coruptiei vamale

In primele luni ale anului 2005, in vama Constanta s-a confiscat marfa in valoare de 7 miliarde de lei, in timp ce la regionala Iasi, unde traficul comercial este incomparabil mai redus, a fost confiscata marfa in valoare de 280 miliarde de lei. Ce proba mai clara putem cere pentru coruptia din sistem?, a afirmat ieri premierul Calin Popescu-Tariceanu in cursul unei intilniri cu consilierii britanici din Romania.
Intre 2 februarie si 15 aprilie, capturile in portul Constanta au crescut foarte mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Incasarea taxelor vamale a crescut si ea cu peste 30%, ceea ce arata ca succesul luptei anticoruptie este direct proportional cu vointa politica, a apreciat premierul. Nu am de gind sa tolerez ciupercaria care a invadat vamile, a spus acesta si a enuntat principalele directii, pe care se va axa in combaterea fenomenului: combaterea coruptiei vamesilor si infiintarea brigazilor mobile care sa efectueze controale inopinate.

Cu aceeasi ocazie, Tariceanu a declarat ca Tom McGoona, consilier al prim-ministrului pe probleme de combatere a coruptiei din vami, nu a fost sprijinit de fostul guvern si este unul dintre consilierii straini care s-au plins ca practic, cam somau, nu erau bagati in seama, sfaturile lor nu erau ascultate si aveau un sentiment profund de inutilitate.

Domnilor consilieri nu le-au venit ideile imediat dupa alegeri, nu au avut o revelatie , a subliniat Tariceanu, referindu-se la cooperarea sporita cu autoritatile statului dupa schimbarea puterii. Tom McGoona a confirmat afirmatiile lui Tariceanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea