Social

Portughezul Rui Costa s-a retras activitate

Jucatorul de fotbal portughez, Rui Costa, s-a restras oficial din activitatea competitionala, duminica pe Stadio Da Luz, stadionul echipei unde a debutat, Benfica Lisabona .

Numarul 10 al generatiei de aur Portugaliei, a pus capat unei cariere pline de glorie in fata a 50.000 de spectatori prezenti la event, odata cu meciul Benficai impotriva celor de la Vitoria Setubal.

Mijlocasul portughez a recunoscut ca la 34 ani ani “nu mai are ce oferi” ca jucator si s-a decis sa se retraga dintr-o cariera impresionanta care a avut ca punct culminant sezonul 2002/2003, cand a castigat cu AC Milan, Liga Campionilor.

Rui Costa a debutat in anul 1991 intr-o partida a echipei sale de atunci, Benfica Lisabona, impotriva celor de la Estoril . Mai tarziu a jucat la Fiorentina si AC Milan.

A debutat in nationala Portugaliei in 1993, intr-un meci impotriva Elvetiei, terminat la egalitate, 1-1.

La Fiorentina a evoluat sapte sezoane, unde a facut echipa in atac cu argentinianul Batistuta. Din cauza unor probleme financiare, gruparea viola s-a vazut nevoita sa renunte la el, asa ca s-a transferat la AC Milan.

Imediat dupa meciul de duminica, pe site-ul oficial al echipei italiene, Fiorentina, a aparut o scrisoare adresata portughezului:

“Draga Rui, toata familia Fiorentinei te imbratiseaza in seara in care spui adio fotbalului. Ai daruit Fiorentinei emotii unice. Tricoul cu numarul 10 are pentru noi o semnificatie speciala la care tu, cu seriozitatea si profesionalismul tau, ai contribuit intr-un mod de neuitat”, a scris site-ul Fiorentinei.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea