Social

Portretul unui asasin cuminte

Robert Ciobanu, tinarul iesean acuzat ca ar fi ucis-o pe Larisa Chelaru, era un elev mediocru , cuminte, care nu iesea in evidenta cu nimic. Parintii fetitei vor sa dea in judecata politia.

Un adolescent in banca lui, asa l-au caracterizat colegii de clasa pe Robert Ciobanu, tinarul in virsta de 17 ani acuzat de omor . Nici nu stralucea, dar nici nu facea probleme, sustine Teodor Dates, directorul Grupului Scolar Virgil Madgearu din Iasi.

Dupa cum afirma profesorii, Robert nu a intrat niciodata in vreun conflict in interiorul scolii, nici cu dascalii, si nici cu elevii. De altfel, acest lucru reiese si din cele trei teste de determinare a caracterului pe care Robert Ciobanu le-a dat in ultimul an in fata psihologului scolii. Un copil perfect normal. Singurul lucru care mi-a sarit in ochi a fost scrisul. Scria cu litere de tipar, iar in general astfel de persoane ascund ceva. Dar psihopatii nu sint depistati cu testele de determinare a caracterului, iar cazul lui Robert Ciobanu tine de psihiatrie, sustine Ana Luca, psiholog la Grupul Scolar Virgil Madgearu.

Nota 10 la religie

La scoala, Robert Ciobanu era un elev de 6-7, cu exceptia religiei si a sportului, unde tinarul avea 10 in catalog. Parintii sai se interesau frecvent de situatia scolara a copilului.

Si in anturaj, Robert era genul tipului linistit. Chiar refuza sa mai traga cite o bere, mai ales cind aveam de mers apoi la orele de practica. Nu era violent, ii placea sa faca sport, iar in relatiile cu fetele era un tip destul de novice. Adica era copilaros, sustine G.L., un coleg de-al lui Robert Ciobanu.

Nici dupa 18 octombrie , data disparitiei Larisei Chelaru, comportamentul lui Robert nu s-a schimbat. Era la fel, se comporta exact la fel. Nu era stresat, nu era ingindurat, ba chiar se implica la fel de mult la scoala. A facut parte chiar din trupa de dans modern la Balul Bobocilor , a mai spus A.T., colega de clasa cu Robert Ciobanu.

Vinovatii vor plati

Ieri, magistratii ieseni au decis prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Robert Ciobanu, care va fi supus unei expertize psihiatrice. Nemultumiti de mersul anchetei, parintii Larisei Chelaru sint hotariti sa dea in judecata Politia Iasi. Nu se poate asa ceva, cum a putut sa fie aici in bloc si sa n-o gaseasca, a spus Liliana Chelaru, mama Larisei.

In acelasi timp, o echipa a Inspectoratului General de Politie a demarat o ancheta pentru a stabili daca politistii ieseni implicati in cazul Larisei Chelaru au gresit sau nu pe parcursul investigatiei. Comisarul-sef Gheorghe Plai a declart ieri ca, daca exista vinovati in acest caz, acestia vor parasi echipa IJP Iasi.

Ancheta interna ceruta de chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane, privind modul in care politistii ieseni au anchetat moartea Larisei nu a fost finalizata. Am inteles de la oamenii trimisi de mine la Iasi ca mai asteapta inca niste date de la Institutul de Medicina Legala din Iasi. Dupa aceste date, cred ca o sa avem o concluzie, ne-a declarat chestorul Fatuloiu.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea