Social

#platforma medicala #PortalMed #medici

PortalMed – cea mai noua platforma medicala

Dreptul la sanatate este un drept fundamental al omului. Totusi, in perioada pandemiei, multi pacienti decid sa amane vizitele la medic si cauta informatii si suport de la distanta. PortalMed vine in sprijinul acestora, oferind informatii din surse de incredere si intermediind contactul dintre medic si pacient prin emisiuni transmise in direct, online. Pe de alta parte, platforma faciliteaza accesul specialistilor din domeniu la informatii si descoperiri recente, comunicate de institute si centre de prestigiu.

PortalMed in sprijinul formarii continue a personalului medical

PortalMed este o platforma online care vine in sprijinul studentilor si specialistilor din domeniul medical si farmaceutic, oferind informatii de specialitate despre cele mai recente descoperiri. In fiecare zi, cele mai mari centre universitare si de cercetare din lume comunica date noi, rezultate in urma studiilor si cercetarilor care de multe ori sunt derulate de-a lungul mai multor ani sau zeci de ani. In contextul in care pandemia a anulat majoritatea evenimentelor medicale (congrese, conferinte, simpozioane etc.), nevoia de a avea acces la acest tip de informatii a devenit din ce in ce mai mare. Pentru medici, farmacisti, cercetatori, studenti la facultatile de profil si pentru profesionistii din domeniile conexe, este vital sa fie conectati la evolutia stiintifica si descoperirile recente. Acesta este principalul scop al platformei PortalMed: sa tina la curent medicii romani cu evolutia descoperirilor la nivel mondial. Fie ca este vorba despre cercetare, studii clinice sau medicamente si dispozitive medicale, toate informatiile relevante sunt publicate zilnic in rubricile dedicate. Toate aceste informatii sunt selectate din surse oficiale, de incredere, fiind transmise de autoritati interne si internationale, de centre universitare si de cercetare prestigioase si din jurnalele de specialitate din intreaga lume.

PortalMed intermediaza consultatii medicale online

Zilnic, de luni pana joi, un medic raspunde intrebarilor adresate de cei preocupati de sanatatea lor si a celor dragi, in direct pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube PortalMed. In fiecare zi este abordata o noua tema, zilele de joi fiind dedicate subiectelor legate de nutritie. Publicul larg are posibilitatea nu doar sa urmareasca emisiunile live, ci si sa adreseze intrebari punctuale in direct.

PortalMed in urmarirea solutiilor anti-coronavirus

Intreaga lume medicala se afla in cautarea tratamentului pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, zeci de studii clinice sunt in derulare, pe intreg mapamondul. Cercetatorii lucreaza zi si noapte la identificarea unei formule eficiente de vaccin. PortalMed urmareste si transmite zilnic date despre studiile in desfasurare, comunicarile autoritatilor medicale, masurile aplicate pentru prevenirea raspandirii infectarii, abordari terapeutice etc. Informatia corecta si verificata este vitala in acest moment, in care efectele pandemiei afecteaza toate aspectele vietii noastre, limitandu-ne activitatile zilnice, personale si profesionale. Pentru a ne putea adapta la toate aceste schimbari si pentru a ne proteja eficient de infectare, este esential sa fim la curent cu modificarile care intervin pe parcurs. Pandemia generata de noul coronavirus a afectat in doar cateva luni milioane de oameni la nivel global. Sistemele sanitare si-au redirectionat majoritatea resurselor, umane si materiale, catre controlarea acestei boli infectioase, despre care inca nu se cunosc toate datele. Pacientii care nu au urgente medicale sunt nevoiti, de cele mai multe ori, sa se trateze acasa. Acum, mai mult decat oricand, oamenii au nevoie sa poata identifica si singuri momentul in care ceva nu este in regula cu functionarea organismului lor.

Informatii pentru publicul larg: boli, afectiuni si tratamente

PortalMed ofera informatie medicala de calitate, accesibila publicului larg. Pe langa emisiunile zilnice, in care cei interesati au acces gratuit la sfaturi medicale, platforma cuprinde sectiuni speciale dedicate bolilor, afectiunilor si tratamentelor. Aici aflati despre cauze, simptome, tratament, abordari terapeutice, solutii medicale descoperite recent.

Rubrica Lifestyle contine articole despre practicarea activitatilor fizice, alimentatie sanatoasa si sustinerea imunitatii. Un organism cu un sistem imunitar puternic face fata mult mai usor agresiunilor din mediul exterior, iar anticorpii reusesc sa combata cu mai multa eficienta virusurile, bacteriile si alti agenti patogeni prezenti in mod constant in mediul inconjurator. Preventia ne poate scuti de multe neplaceri, daca ii punem in aplicare principiile intr-un mod corect si sustinut.

Pagina copiilor

Copiilor le este dedicata o categorie speciala: Medicina pentru copii. In primul rand, aici aveti acces la sfaturi oferite de pediatri parintilor si informatii cuprinzatoare despre bolile specifice copilariei. Alaturi de acestea, care vizeaza in primul rand mentinerea sanatatii fizice a copiilor, PortalMed acorda o atentie deosebita si dezvoltarii emotionale a acestora. Astfel, rubrica „Povesti, jocuri si experimente” contine propuneri de activitati pentru timpul liber, care contribuie la invatare prin joaca, la dezvoltarea limbajului si a abilitatilor sociale. De asemenea, povestile educative sau terapeutice pot fi de folos in situatiile in care doriti sa ii distrageti atentia celui mic de la disconfort, atunci cand este bolnav sau nu se simte suficient de bine incat sa participe la jocuri active.

Istorie si curiozitati

Stadiul de dezvoltare in care se afla medicina actuala este rezultatul a mii de ani de evolutie si de studiu – mai intai empiric, iar mai apoi stiintific. Abordarile terapeutice din preistorie si pana in prezent sunt prezentate in rubrica Istoria medicinei. Veti fi surprinsi de o serie de curiozitati din domeniul medical publicate in rubrica Stiati ca... De exemplu, stiati ca... aproximativ 2 kg din greutatea corporala a unui om reprezinta microorganismele care traiesc in interiorul organismului nostru? Sau ca singura parte a corpului care nu isi ia oxigenul din sange, ci din aer, este corneea? Sau ca stranutul poate atinge viteza de 16 kilometri pe ora?

PortalMed – un partener pe termen lung

Cea mai noua platforma medicala online din Romania isi propune sa devina o prezenta constanta si de incredere pe termen lung, atat pentru specialisti, cat si pentru pacienti. Demersul jurnalistic este strans legat de necesitatile stringente ale perioadei dificile cauzate de noul coronavirus. Pe de alta parte, evolutia domeniului medical este permanenta si este necesar ca specialistii din tara noastra sa fie tinuti la curent cu actualitatea medicala in permanenta, pentru a putea tine pasul cu cele mai noi metode de tratament si abordari terapeutice. PortalMed isi propune sa devina un partener de incredere pe termen lung atat pentru medici, cat si pentru pacienti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea