Social

#populatie #divort #romania

Populatia Romaniei scade, numarul divorturilor creste

In timp ce populatia romaniei a scazut, numarul divorturilor a crescut, in luna iunie, potrivit ultimelor date publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Populatia Romaniei a inregistrat spor natural negativ si in a sasea luna din acest an, in conditiile in care numarul nasterilor a fost depasit de cel al deceselor cu 1.891, continuand declinul resimtit de la inceputul anilor '90.

In primele sase luni din 2010, populatia a scazut cu 30.253 de persoane, in timp ce in intregul an 2009 populatia Romaniei s-a diminuat din spor natural negativ cu peste 34.000 de persoane. In prezent, Romania are mai putin de 21,5 milioane de locuitori, fata de varful de 23,2 milioane atins in urma cu 20 de ani.

In ultimii ani, sporul natural a inregistrat in Romania o anumita ciclicitate, cu valori negative mai mari in lunile de iarna si usoare valori pozitive in vara sau la inceputul toamnei.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea