Social

#adrian severin #parlamentul european #coruptie #scuze #partidul popular #romania

Popularii europeni vor scuze de la Severin

Dupa ce Adrian Severin a sugerat ca Jacques Barrot, comisarului pentru Justitie al Parlamentului European, ar putea sa se faca vinovat de o anumite forma de coruptie, grupul popularilor europeni cer romanului scuze publice.

Joseph Daul, liderul grupului popularilor europeni din Parlamentul European, i-a solicitat in mod oficial eurodeputatului PSD sa-si ceara scuze in mod public pentru ca a atentat prin insinuari la integritatea comisarului european.

"Insinuarile domnului Severin sunt inacceptabile. Acestea sunt, in plus, incorecte, Comisia Europeana aplicand in mod temeinic procedurile existente in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei in Romania. Il invit pe dl Severin, in calitatea sa de deputat european din 2007, sa consulte procedurile referitoare la elaborarea rapoartelor din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, disponibile pe site-ul Internet al Comisiei Europene", a declarat Joseph Daul, liderul grupului popularilor europeni, citat de Cotidianul.

Scrisoarea ia apoi un ton atacator, acuzand europarlamentarii socialisti romani ca incearca o diversiune pentru a ascunde progresul lent al luptei anti-coruptie din Romania.

Daul incheie comunicatul printr-un apel la demnitate: "Candidatii la alegerile europene trebuie sa ramana demni si sa nu cedeze in fata unor polemici sterile si insultatoare. Ii cer domnului Severin sa ceara scuze public imediat fata de vicepresedintele Barrot".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea