Social

Poporul roman nu trebuie diabolizat, declara un cardinal de la Vatican

Cardinalul Martino, "ministrul" justitiei de la Vatican, a declarat luni ca imigratia ilegala "nu poate fi considerata un delict" si ca "poporul roman nu trebuie demonizat", relateaza AFP.

Presedintele consiliului pontifical pentru justitie si pace a facut declaratiile in conditiile in care guvernul italian pregateste un arsenal de masuri pentru facilitarea expulzarii imigrantilor ilegali, romanii fiind primii vizati.

"Nu sunt de acord ca imigratia ilegala sa fie considerata un delict", a spus Martino. "Fireste, este necesara respectarea legii si reglementarea fluxului de imigranti , dar nu putem spune de azi pe maine ca nu mai este nevoie de imigranti", a adaugat el.

Vorbind despre rata scazuta a natalitatii din Italia, Martino a spus ca "in 15 ani italienii nu vor mai fi 57 de milioane, ci 50 de milioane, adevarat dezastru pentru aceasta tara careare nevoie de mana de lucru reprezentata de imigranti". "Un popor nu trebuie diabolizat, asa cum se intampla acum cu poporul roman", a subliniat el.

Fluxul de extracomunitari "trebuie reglat, dar nu se poate incrimina penal miscarea de migrare, incalcand astfel drepturile omului, care spun ca fiecare fiinta umana are dreptul la libera circulatie ", a adaugat cardinalul.

Printre masurile dorite de Guvernul Berlusconi figureaza delictul de imigratie ilegala si limitarea posibilitatilor de reintregire a familiei prin testele ADN.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea