Social

Popescu: S-a ales compromisul

Aproape Mereu invingator pe teren, Gica Popescu a pierdut un meci mare in afara lui: alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal. La nici o luna de la alegeri, Popescu vrea sa lase impresia ca lucrurile au reintrat in normal pentru el, dar senzatia de nemultumire persista in tonul Baciului. El anticipeaza o ciocnire a intereselor intre oamenii lui Mircea Sandu si persoanele propuse de Ionut Lupescu .

Ce face un fost candidat la presedintia FRF dupa ce a pierdut alegerile?

Deocamdata e prea la cald pentru detalii exacte. Am multe proiecte importante, dar in principal imi vad de bussinesuri, care nu sint putine. Ma bucur ca scoala de fotbal a inceput sa mearga foarte bine. Am si multe proiecte extrafotbalistice, dar si planuri legate de fotbal.

Te intorci la impresariat?

Nu voi mai face asta niciodata. A fost o chestie trecatoare. Cind am promis ca nu ma voi intoarce la aceasta meserie am fost sincer.

Cit te-a costat campania?

Stati linistiti, nu am saracit. Nu este vorba de o suma care sa imi afecteze bugetul.

Care a fost principala concluzie pe care ai tras-o dupa alegeri?

Am invatat multe lucruri, dar cea mai importanta invatatura cu care m-am ales a fost ca nu intotdeauna trebuie sa iei de bun ce-ti spun oamenii in fata.

Cum ai digerat infringerea?

Am acceptat-o. Cind te duci la o cursa, unul cistiga si altul pierde. Eu sint mindru ca n-am facut nici un compromis.

Ai avut ocazia sa-l faci, pentru a cistiga mai multe voturi?

Nici macar n-am vrut sa incerc. Daca as lua-o de la inceput, la fel as face, pentru ca asta este structura mea interioara.

Suparat pe olteni

Are fotbalul romanesc conducerea pe care o merita?

Daca si l-au ales, sa se bucure de el. Nu s-a schimbat nimic, e ca acum zece ani, mai putin rezultatele.

Se aude ca te vei duce presedinte la un club din tara care are proiecte mari. E adevarat?

Daca voi lua o decizie, va fi dupa sarbatori. Acum, prioritatea mea e familia. In luna in care am strabatut tara pentru a-mi face campanie electorala am stat mult departe de ei si acum vreau sa recuperez timpul pierdut.

Apropo de cei dragi, daca Oltenia te-ar fi votat, ai fi cistigat.

E un paradox trist, ca tocmai zona mea natala sa decida impotriva mea. Dar m-am cam saturat, pentru ca am luat numai contre pe acolo, desi eu am vrut mereu sa fac numai bine Olteniei. Dar daca iau numai contre, s-ar putea sa zic si eu ajunge.

Kassai nu va lasa puterea

Cum ti se pare actuala conducere a federatiei?

Sint sceptic. Nu cred ca Ionut si echipa lui vor fi lasati sa lucreze. E chestie de compromis ce s-a facut acolo. Mai devreme sau mai tirziu se vor ciocni. Cu doi sefi e greu intotdeauna, iar eu cred ca Bela Kassai nu va lasa puterea. Vom vedea.

Fata de ceea ce propune Lupescu, planul tau de modernizare a FRF era diferit?

Foarte diferit. Ma refer atit la organigrama , cit si la oamenii pe care i-as fi adus sa lucreze impreuna cu mine. Erau foarte multi oameni de afaceri care au avut succes in munca lor si care ar fi facut din FRF un organism modern si eficient.

Chiar crezi ca Mircea Sandu nu isi va termina mandatul?

Da, asa cred eu. Nu-mi cere sa spun de ce, pentru ca e doar un feeling. Mi se intimpla uneori sa simt ceva si sa cred ca acel lucru se va intimpla. La fel e si cu actualul presedinte.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea