Social

Popa retinut pentru mituirea unui politist

Preotul Ionel Vasiloiu, fost primar al comunei Magura, din Bacau, a fost prins in flagrant delict vineri in timp ce dadea mita unui politist. Instantele au considerat spaga de patru milioane de lei prea mica pentru a-l aresta.

Ionel Vasiloiu este cercetat pentru infractiuni silvice in doua dosare, de pe vremea in care era primar la Magura. Ionel Vasiloiu a fost prins in flagrant in timp ce oferea unui lucrator de la Politia Municipiului Bacau patru milioane de lei pentru ca acesta sa formuleze in dosarele in care era cercetat propunerea de neincepere a urmaririi penale,

ne-a declarat Oana Haineala, prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Bacau. Tranzactia dintre Vasiloiu si politist urma sa aiba loc intr-un restaurant din Bacau. Politistul s-a autodenuntat insa, iar colegii lui, impreuna cu procurorii, au intervenit in momentul in care preotul i-a intins banii.

Prima abatere

Judecatorii de la Tribunalul Bacau au decis vineri seara sa respinga cererea procurorilor de arestare preventiva si nu au emis mandat pentru 29 de zile. Parchetul de pe linga Tribunalul Bacau a facut recurs, dar a fost si acesta respins simbata la Curtea de Apel Bacau. Judecatorii si-au justificat decizia prin faptul ca Vasiloiu nu avea antecedente penale, iar suma data drept mita a fost foarte mica. Preotul a fost eliberat, dar va fi in continuare cercetat pentru dare de mita .

Totul a fost o inscenare . Pe politist il cunosteam de mai multa vreme si obisnuiam sa iesim impreuna la restaurant. Eu il mai imprumutam cu bani, asa cum am facut si de data asta. Nu se poate vorbi de dare de mita. Sint nevinovat , ne-a declarat preotul Vasiloiu. Politia a refuzat sa faca publica identitatea politistului care l-a denuntat pe preot.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea