Social

Ponturi pentru renegocierea salariilor

Daca lucrezi la patron si vrei sa obtii o crestere salariala in acest an mai mare decat cei 11% pe care ii obtin bugetarii, trebuie sa cunosti cateva tehnici de negociere a salariului

Anul 2006 a venit cu scumpiri in toate domeniile, iar preturile vor continua sa creasca si dupa ce vom intra in Uniunea Europeana. Specialistii considera ca acum este cel mai bun moment in care iti poti renegocia contractul de munca.

EVALUEAZA-TE

Ca sa-ti convingi seful sa iti dea un salariu mai mare trebuie mai intai sa-l convingi ca meriti. In primul rand, pune-te bine cu seful tau si cu seful lui. Ei sunt cei care decid daca iti vor mari sau nu salariul. Apoi, trebuie sa cunosti foarte bine activitatea firmei si obiectivele ei de dezvoltare, daca ele exista. Nu in ultimul rand, imbunatateste-ti permanent cunostintele profesionale ca sa poti arata sefului cu ce il ajuti la dezvoltarea firmei.



PASI CONCRETI

Cand vorbesti cu seful incearca sa nu il retii prea mult. Prezinta-i in doua sau trei minute principalele motive pentru care vrei un salariu mai mare. Iata cateva variante: ai vechime mare si esti o piesa de baza, iar daca ai pleca, el ar avea de suferit; cere o evaluare a muncii tale si pe baza ei poti sa soliciti bonusuri; daca argumentele logice nu functioneaza, mergi la sentiment si explica-i sefului situatia grea pe care o ai. Daca nu merge nici o varianta de mai sus, forteaza mana si spune-i sefului ca pleci, dar numai daca ai un loc asigurat in alta parte.

TOPUL SALARIILOR

Conform unui studiu realizat de site-ul Ghiseul Bancar, cele mai mari salarii se castiga la banci, unde media este de 26 de milioane de lei vechi pe luna. Pe urmatoarele locuri sunt transporturile aeriene (18 milioane lei vechi) si industria tutunului (16 milioane de lei vechi).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea