Social

Ponta vrea esalonarea datoriilor cluburilor de fotbal

Deputatul PSD Victor Ponta s-a aratat brusc ingrijorat de situatia sportului romanesc, ca reactie la actiunile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din ultimele zile. El a initiat un proiect legislativ pentru modificarea si completarea Legii educatiei fizice si sportului. "Cred ca ar fi un act criminal sa ramanem fara cluburi sportive", a declarat Ponta. Deputatul social-democrat a subliniat, in repetate randuri, ca acest proiect de lege nu se adreseaza cluburilor de fotbal, ci tuturor cluburilor sportive. "Nu cred ca este vreo tara din lume care sa nu fie interesata de sport", a afirmat Ponta. Totusi, peseditul a spus ca nu se pune problema stergerii datoriilor, ci esalonarea lor pe o perioada de trei ani. El a mai precizat ca aceasta reglementare nu se va aplica in regim preferential, laand sa se inteleaga ca nu ii vizeaza in mod special pe Becali sau Copos.

Potrivit proiectului de lege, Fiscul va avea obligatia ca pana la sfarsitul lui 2008 sa trimita cluburilor situatia reala a datoriilor. Pe de alta parte, Ponta ar vrea sa impuste doi iepuri dintr-un foc, el aducand un argument si in favoarea statului. Daca bunurile puse sub sechestru ar fi executate silit, a afirmat acesta, nu s-ar recupera nici 10% din sumele datorate. Cu toate acestea, pana in acest moment initiativa nu a fost semnatata decat de 11 deputati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea