Social

#pompieri turturi #turturi

Pompierii, apelati de 100 de ori in doua zile din cauza turturilor! Apel catre populatie

Gheata de pe cladiri ameninta siguranta trecatorilor. Pompierii din Capitala si judetul Ilfov se confrunta cu un numar mare de solicitari pentru interventii de indepartare a turturilor de pe cladiri. In doar doua zile, pompierii au fost apelati de peste 100 de ori, iar acest lucru afecteaza gestionarea situatiilor reale de urgenta, conform Mediafax. 

In ultimele doua zile, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost primite, prin 112, peste o suta de solicitari din partea bucurestenilor si a locuitorilor din Ilfov pentru ca pompierii sa intervina pentru indepartarea bucatilor de gheata de la nivelul acoperisurilor. Reprezentantii ISU Bucuresti-Ilfov sustin insa ca multe dintre aceste cazuri puteau fi solutionate fara probleme de proprietarii sau administratorii respectivelor cladiri, numarul mare de solicitari pentru indepartarea de turturi afectând acum situatia operativa in ceea ce priveste gestionarea situatiilor reale de urgenta.

Joi, la ora 14.00, purtatorul de cuvânt al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, anunta ca niciuna din cele 12 autoscari din dotarea institutie nu pot fi folosite in cazul aparitiei unei situatii de urgenta, fiind in teren pentru indepartarea turturilor.

“Numarul ridicat de solicitari influenteaza negativ capacitatea operationala a institutiei.in acest moment, in cazul aparitiei unei situatii de urgenta care presupune stingerea incendiilor sau salvarea persoanelor de la inaltime, niciuna din cele 12 autoscari nu poate fi angrenata imediat in acest tip de operatiuni, deoarece actioneaza pentru indepartarea turturilor. Redirectionarea acestora implica cresterea timpului de raspuns", sustine Daniel Vasile.

Potrivit prevederilor legale, cei care au obligatia indepartarii turturilor de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului sunt proprietarii/administratorii, fie ca sunt persoane fizice ori juridice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea