Social

#biserica #acatist #acatist online #pomelnic

Pomelnice online: Afla cat costa un acatist pe internet

Cateva biserici din Romania s-au extins pe internet, prin intermediul site-ului crestinortodox.ro, unde enoriasii pot trimite acatiste online. Afla cat costa un pomelnic trimis prin internet.

Drumul pana la biserica poate fi scutit cu un euro. Pana acum patru biserici s-au inscris in programul online prin care romanii pot face acatiste pe internet. Mesajele trimise ajung la biserici prin e-mail, iar parintele staret de la biserica vizata va scoate la imprimanta mesajul si il va citi in biserica.

"Prin posta veneau foarte putine pomelnice deoarece manastirea noastra nu este la fel de cunoscuta ca altele", a explicat protosinghelul Antim de la Manastirea Dumbraveni, din judetul Constanta, citat de Gandul.info.

Toti banii stransi din plata acatistelor online ajung la biserica aleasa, spun staretii.

In afara de taxa de 1 euro pentru un acatist citit o zi in biserica, enoriasii pot alege sa plateasca 1,84 euro pentru doua zile, 2,80 euro pentru trei zile, 6,16 euro pentru o saptamana si 24 de euro pentru pomenirea timp de o luna.

Patriarhia spune insa ca aceasta practica incurajeaza comoditatea.

"Una este cand un credincios foloseste o modalitate electronica pentru a face o donatie unei biserici si alta este initiativa unor intreprinzatori inventivi care speculeaza comoditatea", a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea