Social

#wwf #incalzire globala #polul nord

Polul Nord se topeste in ritm accelerat

In cadrul conferintei mondiale a Organizatiei Mondiale de Meteorologie de la Geneva, world wide fund for nature ( WWF ) a prezentat un raport ingrijorator asupra vitezei accelerate cu care se incalzeste Regiunea Arctica .

Topirea ghetarilor de la Polul Nord ar putea fi mai rapida decat s-a anticipat pana acum. Studiul arata ca nivelul oceanului planetar ar putea creste cu un metru in urmatorii 90 de ani. Consecintele includ inundarea a multe zone locuite si o schimbare drastica a climei planetei.

Studiul WWF Arctic Climate Feedbacks: Global Implications, citat de Jurnalul National, a fost redactat de specialisti de renume mondial in climatologie. Ei cred ca incalzirea regiunii arctice ar duce la inundatii care pot afecta pana la un sfert din populatia planetei.

"Raportul ne spune, practic, ca incalzirea regiunii arctice este mai mult decat o chestiune locala, este o problema care afecteaza intreaga planeta. Altfel spus, daca nu reusim sa mentinem temperaturile normale in regiunea arctica, numeroase consecinte nefaste se vor rasfrange asupra comunitatilor umane de pretutindeni", a explicat doctorul Martin Sommerskorn, specialist in schimbari climatice in cadrul Programului Arctic al WWF.

Copenhaga si emisiile de CO2

Cresterea nivelului oceanului planetar va duce la modificari ale climei care vor afecta agricultura, padurile si rezervele de apa. Pentru ca ghetarii din Regiunea Arctica stocheaza o cantitate uriasa de CO2, topirea lor va duce si mai mult la incalzirea planetei.

Singura speranta intrevazuta de specialistii WWF este reducerea drastica a emisiilor de dioxid de carbon. Ei lucreaza la o schema de tratat care va fi propusa la Conferinta de la Copenhaga. Aceasta va avea loc la sfarsitul anului, cu reprezentanti din 191 de tari care vor stabili conditiile unui nou tratat de clima care sa intre in vigoare dupa expirarea Tratatului de la Kyoto, la sfarsitul lui 2012.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea