Social

#statului functionarului public #mircea dusa #psd #pdl #ccr #petru calin

Politizarea administratiei, respinsa de CCR

Curtea Constitutionala a declarat in unanimitate neconstitutional actul prin care se urmarea schimbarea Statutului functionarului public, lege initiata de PDL si PSD in martie.

Prima incercare a coalitiei de guvernare de a politiza administratia a esuat. CCR a hotarat ca legea initiata de deputatii Petru Calin (PDL) si Mircea Dusa (PSD) incalca sistemult bicameral al Parlamentului.

"Intre forma adoptata de Camera Deputatilor si cea adoptata de Senat exista deosebiri majore, modificarile si completarile deputatilor dand o configuratie deosebita, semnificativ diferita de cea adoptata de Senat", se arata in explicatia oferita CCR, citata de Romania Libera.

Guvernul a fost pregatit insa pentru respingerea legii prin emiterea Ordonantei 37/2009, care inlocuieste legea respinsa de Curtea Constitutionala.

Deputatul Petru Calin crede ca hotararea de respingere a legii a fost luata din motive formale. Desi CCR a criticat "modul deficitar si imprecis de redactare a acestei legi, necorespunzand exigentelor de tehnica legislativa", Guvernul va implementa planul B, Ordonanta 37 pentru aplicarea noilor prevederi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea