Social

#cod rutier #politie #soferi

Politistii vor sa ia carnetul pentru un an soferilor "agresivi" in trafic

In noul Cod Rutier , politistii vor sa includa pedepse mai aspre pentru soferii violenti in trafic , care injura sau fac semne obscene catre alti soferi.

Mai mult, soferii care coboara din masina, gata de bataie, ar putea ramane fara carnetul de conducere un an de zile, pe langa sanctiunile de ordin penal/

Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere , a declarat ca a trimis deja parlamentarilor o lista de comportamente "agresive" in trafic.

"Depasirile repetate, in zigzag ori franarea brusca, slalomul printre masini" sunt comportamente care ar putea fi pedepsite de noul Cod Rutier, daca parlamentarii vor putea defini "agresivitatea" si vor stabili modul in carea aceasta poate fi dovedita.

Daca soferii agresivi comit o fapta penala pentru care sunt pusi sub acuzare, ei ar putea ramane fara carnet intre sase luni si un an, potrivit propunerilor politistilor.

"Un astfel de sofer este un pericol pentru siguranta cetatenilor, in special pentru alti participanti la trafic", cred politistii, citati de Gandul.info.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea