Social

Politistii sforaiau langa cadavru

In dimineata zilei de 9 februarie, cu putin peste ora 5.00, cativa trecatori matinali aflati pe soseaua Orhideelor, langa Gara Basarab , aveau sa faca o descoperire macabra.

Langa un zid care margineste un mic teren viran, zacea, fara suflare, cu barbat cu fata zdrobita. Pozitia sezand, cu spatele sprijinit de zid, ar fi putut lasa impresia ca omul a adormit dupa ce a baut zdravan. Fata sparta inlatura insa orice dubiu. Omul fusese victima unei agresiuni. A fost alertata imediat politia, iar primii care au sosit au fost profesionistii de la Omoruri, din Politia Capitalei .

ULTIMELE CLIPE DIN VIATA VICTIMEI

O cercetare preliminara stabileste identitatea mortului: Constantin Nita , 39 de ani, electrician la CFR. Cei opt sute de mii de lei gasiti intr-unul din buzunare ar putea duce la ideea ca mobilul crimei nu a fost jaful. Dar pentru ca banii erau ascunsi intr-o camasa, sub pulover, ipoteza jafului nu poate fi exclusa. Criminalistii au incercat sa refaca tabloul ultimelor clipe ale lui Constantin Nita. Barbatul fusese vazut intr-o carciuma cu o seara in urma, in jurul orei 23.30. Langa terenul viran unde fusese gasit, la doi pasi de complexul comercial IDM, se afla trei baruri, de mana a saptea, la care se aduna toti boschetarii zonei, muncitori din apropiere sau navetistii aflati intre doua trenuri de la Basarab. Bautura ieftina, tuica la halba, mizerie, galagie si, nu rareori, scandaluri. Nita bause in acea seara la una din cele trei bombe. De altfel, exepertizele medico-legale au relevat o alcoolemie de 2 la mie. Era clar. Nita fusese beat crita.

UCIS CU SALBATICIE

Barbatul a fost lovit in fata, peste gura, cu o maciuca. Posibil, o bata de baseball. Lovitura i-a facut pulbere creierii in cutia craniana. Moartea nu a fost instantanee, spun legistii, dar victima nu ar mai fi avut nici o sansa. S-a stins, probabil in stare de inconstienta, rezemat de zid, cu un picior indoit in fata. La necropsie au fost descoperite urme de fisuri anale, lucru ce ar putea conduce la ipoteza unor contacte homosexuale recente sau poate chiar in timpul noptii crimei. Cu sau fara legatura cu actul criminal. Criminalistii asteapta, inca, rezultatele de laborator ale legistilor.

UN TIP CIUDAT

Constantin Nita locuia singur intr-o casuta darapanata, in curte cu fratele sau mai mare. Acesta, un om bine asezat material, cu familie, l-a invitat in repetate randuri sa locuiasca in aceeasi casa cu el, un imobil mare, dar Constantin a refuzat de fiecare data. Traia singur, dar nu era prea gospodar. Locuia in mizerie si nici el nu se prea spala, iar colegii de serviciu spuneau ca evitau sa stea langa el, pentru ca mirosea respingator. Altminteri, era muncitor si isi vedea de treaba la serviciu. Era insa un ciudat. Avea un singur coleg cu care lua masa de pranz, dar nu a fost niciodata o fire prietenoasa. Nu facea confidente. Nu iesea la baut cu colegii de munca. Dar tragea de unul singur la masea.

SURPRIZA CRIMINALISTILOR

Politistii si procurorii care se ocupa de aceasta crima au avut, la scurt timp de la demararea anchetei, o surpriza uriasa. Ei spun ca in noaptea crimei, in orele in care cadavrul lui Constantin Nita zacea rezemat de gard, si poate chiar in momentele in care acesta agoniza, la doar cativa metri de el stationase o masina de patrulare a Politiei Comunitare a Sectorului 1. Inauntru, patru politisti comunitari care, in mod normal, ar fi trebuit sa patruleze prin zona si sa vegeheze la ordinea si linistea cetatenilor. Asa cum era si normal, cei trei au intrat automat in vizorul criminalistilor. Era de asteptat ca oameni special instruiti in acest sens sa fi observat ceva suspect in perimetru. Doar era vorba despre o crima!

CE SPUN COMUNITARII

Reactia politistilor comunitari a fost insa ciudata. Daca in prima faza au dat declaratii si au acceptat chiar sa li se ia probe pentru analize ADN, ulterior, prin vocea superiorilor lor, mai ales, s-au aratat jigniti si iritati de faptul ca politistii incearca sa afle si de la ei ceva in legatura cu crima. Mai mult decat atat, aflam din surse judiciare ca politistii comunitari i-au dat in judecata pe politistii criminalisti . Asta, desi politistii comunitari nu neaga ca ar fi motait. Politistul comunitar, dupa ce descrie traseul de patrulare, incepand de la miezul noptii, spune clar ca in jurul orei trei s-a dus, impreuna cu colegii sai, sa "se culce" in acel loc. si mai face si precizarea ca locul, situat in spatele unei covrigarii, era ascuns privirilor indiscretilor! Un altul este ceva mai evaziv si spune ca nu stie daca vreunul din colegii lor a adormit pentru ca au vorbit tot timpul. In final insa, ei au grija sa precizeze ca in acea noapte nu au lovit si nu au agresat nici o persoana. Si, pana la urma, bine ca n-au dat cu masina peste cadavru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea