Social

Politistii nepalezi, autorizati sa deschida focul la trecerea flacarii olimpice prin Everest

Politistii mobilizati de autoritatile nepaleze pentru a preintampina eventuale incidente neplacute ce ar putea avea loc la trecerea Flacarii Olimpice prin Everest au fost autorizati sa deschida focul, daca va fi nevoie.

Anuntul a fost facut de ministrul nepalez de Interne, Ekmani Nepal . El a subliniat ca astfel intentioneaza sa evite orice manifestatie antichineza pe pamantul nepalez.

Cu toate acestea ministrul nu a spus daca fortele de ordine vor fi autorizate sa traga direct in protestatari sau sa traga doar focuri de avertisment in aer. Torta Olimpica va poposi in Nepal intre 1 si 10 mai, perioada in care va fi urcata pe varful Everest, cel mai inal varf din lume.

In toata aceasta perioada politistii nepalezi vor supraveghea partea nepaleza a Everestului, in timp ce sarcina de a supraveghea partea nordica va reveni politistilor chinezi. Ei vor avea ca obiectiv impiedicarea protestatarilor sa urce pe munte.

Nepalul, care recunoaste suveranitatea Beijingului asupra Tibetului, gazduieste circa 20.000 de exilati tibetani si circa 2.500 de tibetani continua sa soseasca anual traversand muntii Himalaya .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea