Social

#politie #ungaria #sindicat #extremism #xenofobie

Politistii maghiari colaboreaza cu extrema dreapta

Partidul maghiar de extrema dreapta Jobbik a semnat un acord de colaborare cu un sindicat al politistilor maghiari . Formatiunea politica are o orientare ultranationalista si un discurs antisemit si ostila in mode deosebit romilor.
 
Sindicatul Tettrekesz al politistilor a fost de acord sa participe activ formularea programului politic al extremistilor pe teme legata de activitatea fortelor de ordine. Drept recompensa, liderul de sindicat Judit Szima, a primit o pozitie in lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

Desi sindicalista ocupa abia pozitia patru in lista, sondajele arata ca partidul Jobbik ar putea obtine patru locuri la scrutinul de duminica. Colaborarea nu a fost pe placul procurorilor, care au cerut reziliera acordului.

"Parchetul a transmis un avertisment sindicatului Tettrekesz al politiei maghiare sa inceteze cooperarea cu partidul Jobbik, pentru ca aceasta alianta contravine statutului si programului sindicatului", afirma Zoltan Brobely, purtatorul de cuvant al Parchetului General al Ungariei, citat de Cotidianul.

In sindicat sunt inscrisi 5.500 din totalul de 42.000 de politisti maghiari. Aripa paramilitara a partidului extremist, Garda Ungara, a organizat in mai multe randuri marsuri in sate in care traiesc comunitati mari de romi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea