Social

#ultraj #pedepse #ministerul de interne #protest #politist

Politistii, convinsi sa renunte la proteste

Politistii au fost convinsi, ieri, sa renunte la miscarile de protest, dupa ce conducerea Ministerului de Interne a promis ca va cere inasprirea pedepselor pentru ultraj . Reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual si cei ai MIRA au semnat, ieri, Acordul privind raporturile de serviciu.



Ministerul de Interne si SNPPC vor initia un demers comun adresat Ministerului Justitiei, care va avea ca fundament analiza cazurilor de ultraj comise impotriva politistilor in ultimii 2 ani, document intocmit de catre Inspectoratul General al Politiei Romane. Ministerul Justitiei urmeaza sa preia modificarile legislative in contextul elaborarii noului cod penal .

Pentru incheierea asigurarilor de viata, politistii mai au de asteptat. Desi exista un proiect de politica publica inaintat de catre MIRA Guvernului Romaniei, inca nu s-a luat nici o decizie clara. In ceea ce priveste modificarea coeficientilor de ierarhizare a agentilor de politie, cele doua parti au convenit ca proiectul de ordonanta de urgenta sa fie promovat in guvern pentru a fi aplicabil incepand cu 1 ianuarie 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea