Social

#politisti bulgaria #protest in liniste

Politistii bulgari au protestat pentru mariri salariale

Circa 1.000 de politisti bulgari au protestat sambata in liniste in fata Ministerului de Interne pentru salarii mai mari si conditii mai bune de lucru. Desi politistii nu au voie, prin lege, sa faca greva, ei i-au inmanat ministrului adjunct de interne o lista cu cererile lor, transmite Ruters.

Protestul survine pe fondul intensificarii nemultimirilor populatiei din cauza fenomenului coruptiei si a implementarii lente a reformelor, in contextul crizei economice mondiale si a sistarii de catre Rusia a livrarilor de gaz. "Ne aflam aici din cauza conditiilor de lucru foarte proaste. Politistii trebuia sa-si aduca propria hartie pentru a putea lucra", a declarat Ivan Pavlov, politist din Loveci, oras din nordul Bulgariei.

Pe fondul crizei financiare mondiale, orase din Bulgaria, Grecia, Islanda, Letonia si Lituania se confrunta cu un val de proteste. In Lituania, fortele de ordine au folosit vineri gaze lacrimogene si glonte de cauciuc pentru a dispersa multimile.

Politistii bulgari s-au intalnit de mai multe ori in luna decembrie pentru a discuta despre modalitatea prin care vor cere o crestere salariala de 50% si conditii de lucru mai bune. Studentii si ecologistii care au organizat sambata pentru a patra zi consecutiv o demonstratie antiguvernamentala, la Sofia, au sustinut cererile politistilor, spunand ca si ei au de suferit din cauza guvernarii ineficiente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea