Social

Politisti arestati in Spania pentru coruptie si santaj

Seful politiei din orasul spaniol Coslada neaga faptul ca ar fi santajat si jefuit cu ajutorul subalternilor sai sute de oameni din localitatea din apropiere de Madrid. Barbatul a fost audiat aseara de un tribunal. Mai multi romani care locuiesc in orasul spaniol au depus si ei plangere impotriva politistilor. Presa spaniola catalogheaza cazul drept cel mai mare scandal din istoria politiei spaniole, in care sunt anchetati si cativa politicieni.

Sute de oameni care au fost terorizati de banda de politisti s-au adunat duminica seara in fata tribunalului din Coslada, unde au fost audiati politistii arestati . Unul dintre acestia a fost chiar atacat in timp ce incerca sa intre in tribunal.

Printre cei care au rasuflat usurati cand seful politiei si subalternii lui au fost arestati joia trecuta sunt si romanii care au afaceri la Coslada.”Intra in bar si putea sa faca o consumatie de 600 de euro, suporta patronul. Si daca nu voia sa plateasca patronul, in cinci minute, aveai trei masini de politie, care te controlau pana la sange” a declarat unul dintre acestia.

Zeci de plangeri au fost inaintate de victimele politistilor dupa ce acestia au fost arestati. Multi dintre locuitorii orasului erau obligati sa plateasca taxe de protectie sau sa dea mita pentru a fi lasati in pace si a-si putea desfasura activitatile comerciale. „Cunosc cazul unui prieten care are un bar si platea cate 150 de euro. Pentru fiecare masa pentru care o avea afara platea politiei, pentru ca primaria, cu care era mana in mana, nu-i dadea autorizatie.” a declarat un roman stabilit in Coslada.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea