Social

Politisti ametiti de traficanti

Politistii timisoreni de la Crima Organizata au scapat printre degete doi traficanti chilieni de cocaina, in cadrul unei operatiuni de amploare. Ei evita sa vorbeasca despre incident, spunind ca drogurile sint mai importante decit traficantii.

Chilienii au aterizat la Timisoara in noaptea de joi spre vineri, imediat dupa miezul noptii, cu o cursa Alitalia de la Milano, ne-a declarat seful vamii aeroportuare din Timisoara, Adrian Jebeleanu. Ei s-au indreptat spre banda transportoare pentru a-si lua bagajele. Vamesii de pe aeroport au observat ca gentile nu aveau etichete cu numele posesorilor si i-au intrebat pe cei doi chilieni daca sint ale lor. Acestia au spus ca nu si le-au lasat in grija autoritatilor, facindu-se repede nevazuti.

Vamesii i-au anuntat imediat pe politistii de la Brigada de Combatare a Crimei Organizate, mai ales ca existau informatii despre un posibil transport de droguri. Ajunsi in citeva minute, echipa formata dintr-un procuror si politisti a deschis bagajele, unde au descoperit 15 crose de golf in care era indesat un kilogram de cocaina, in valoare de 100.000 de euro.

Cine trebuia sa-i prinda?

Desi au pus mina pe marfa, politistii i-au scapat pe traficanti. Nu pot sa emit o parere pe baza celor intimplate la aeroport. Dar daca judecam putin si vedem a cui era responsabilitatea sa ii retina pina la sosirea noastra pentru a vedea daca bagajele suspecte contin intr-adevar ceva ilegal, vedem ca nu era responsabilitatea noastra, a facut purtatorul de cuvint de la Crima Organizata, Cornel Iures, trimitere la Politia de Frontiera. Atit timp cit actiunea era numai a colegilor de la Crima Organizata si noi nu am fost nici informati si nici solicitati, nu aveam de ce sa-i retinem, a replicat Viorel Alexe, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera.

Tertipuri

Am oprit intrarea pe piata a drogurilor. In orice caz, este cel de-al treilea episod de capturi de droguri pe care-l orchestram si retinerea lor nu ne ajuta in economia cazului. Daca e pina acolo, cei doi puteau scapa cu tertipuri avocatesti si spuneau ca au primit crosele de golf de la un prieten si nu stiau ce contin, a minimalizat Cornel Iures fuga celor doi traficanti. Surse din cadrul serviciilor de informatii spun ca chilienii au plecat de la aeroport cu o masina si apoi au parasit tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea