Social

Politicienii se duc dupa fete in Rusia

Sportul momentului in Romania, handbalul, nu a scapat de atingerea politicului. 20 de parlamentari vor merge cu un charter al federatiei la finalele Campionatului Mondial de la Sankt Petersburg .

A devenit obisnuinta ca, in sporturile pe echipa, handbalul feminin sa fie cel care ne scoate in lume. Exploziile acestei reprezentative sint destul de rare, raportate la intervalul mare de timp dintre doua performante, dar dese daca tinem seama de seceta care bintuie prin sportul romanesc. Politicienii sint insa aceiasi, profita de fiecare deplasare in strainatate.

Alcool si lacrimi

Marti seara, Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au condus Romania acolo unde nu mai fusese din 1999, intre primele patru nationale de handbal ale lumii. Meciul cu Germania a fost cistigat clar de fetele noastre, cu 37-26, partida naruind marile sperante ale nemtilor. Dupa esecul contra Romaniei, au curs multe lacrimi. Echipa lui Armin Emrich a prestat cel mai slab joc din acest turneu, s-a plins Berliner Zeitung. In acelasi timp, handbalistele noastre sarbatoreau succesul si beau bere. Antrenorii au fost cei care s-au bucurat cel mai putin, ei plecind repede la Ice Palace, din Sankt Petersburg, unde selectionata Rusiei juca impotriva Norvegiei. Au cistigat rusoaicele, cu 26-22, si au ajuns in semifinalele din grupa A, de unde s-a mai calificat Ungaria, care a trecut cu 37-30 de Olanda.

Avem voie de un egal

Din grupa noastra mai merge in careul de asi Danemarca, dar tintarul semifinalelor se stabileste in aceasta seara, in urma ultimelor partide din a doua faza a grupelor CM. Nationala noastra joaca impotriva danezelor (ora 20.00, TVR 2) si isi pastreaza locul intii chiar in cazul unui egal, iar Rusia intilneste Ungaria, tara organizatoare raminind, de asemenea, pe primul loc in cazul unui rezultat de egalitate. Daca va fi sa pierdem, ceea ce nu cred, nu va fi nici o tragedie, e normal sa apara o relaxare. Eu sper insa sa le tin in priza, dar daca vom pierde, le vom cistiga pe urmatoarele doua, care sint mult mai importante, a spus Tadici, care a recunoscut ca ar prefera totusi o infruntare cu unguroaicele simbata, in semifinale.

Handbal si politica

Cum este foarte probabil ca Rusia sa treaca azi de Ungaria, pentru un meci mai usor in faza urmatoare fetele noastre ar trebui sa invinga si ele Danemarca. Sintem unite si putem lua o medalie pentru toti cei de acasa care isi doresc acest lucru. Sper si cred ca vom juca cu Ungaria in semifinale si apoi finala va fi a noastra, a spus Narcisa Lecusanu, in timp ce Luminita Hutupan ne-a asigurat ca acum vine din urma Romania. Duminica, la meciurile pentru medalii, vor fi prezenti, pe linga Cristian Gatu, presedintele FRH, si 20 de politicieni. Foarte probabil acestia au fost invitati cu scopul atragerii lor in sustinerea proiectului de organizare de catre tara noastra a CM de handbal 2009. Este de notorietate situatia existenta pina acum doi-trei ani in avionul nationalei de fotbal, unde urcau numerosi parlamentari, Corneliu Vadim Tudor, Adrian Paunescu sau Anghel Stanciu, Raj Tunaru fiind prezente aproape permanente pe scaunele charterelor fotbalului. La Sankt Petersburg a fost invitat si presedintele ANS Gheorghe Florian, insa acesta prefera sa ramina in Bucuresti.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea