Social

Politicienii le dau taranilor a 13-a pensie si-i plimba cu telegondola

Campania electorala pentru alegerile locale a incins mintile politicienilor din Moldova. Plimbarile cu telegondola , pelerinajul la stadionul municipal din Piatra Neamt sau la strand ori a treisprezecea pensie sunt doar cateva dintre cadourile sau promisiunile facute taranilor de catre politicieni cu scopul de a le atrage voturile.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan , le-a promis taranilor din localitatea vranceana Bordesti nici mai mult, nici mai putin decat ca, daca voteaza PSD, vor primi atreisprezecea pensie: "jumatate la Paste, jumatate la Craciun"! Oprisan, care candideaza a treia oara pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea si care se afla in aceasta functie de opt ani, nu a trecut niciodata prin Bordesti in timpul celor doua mandate ale sale pana in aceasta campanie electorala.

Mici, bere si telegondola in Neamt

In Neamt, primarul comunei Savinesti a trecut de la promisiuni la "fapte". Circa 450 de locuitori ai comunei au fost adusi cu autocarul la Piatra Neamt, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre primarul Vasile Baghiu pentru a se plimba cu telegondola si pentru a vizita stadionul municipal si strandul. "Prima data am fost pe stadion. Ne-am urcat in autocare, am venit aici.

Cu telegondola facem acum o plimbare toata lumea. In jur de 400 am venit, 400 si ceva, apoi mergem la strand, acolo ne serveste cu o bere, un mic, apoi mergem iarasi la transport. Totul este gratuit, din partea Pedeleului", ne-a spus un vizitator din Savinesti.

Primarul Vasile Baghiu a recunoscut senin ca este implicat in plimbarea electorala: "Suntem planificati astazi, printre alte comune, sa facem o excursie pe Stadionul Municipal, la telegondola si la strand. Cheltuiala de transport am suportat-o eu, in calitate de primar si gospodar al satului. Nu a fost fortat nimeni sa vina, cine a dorit sa se urce in autobuz s-a urcat...

Oamenii vor primi si cativa mici, o bere, un suc, dupa care ne intoarcem inapoi in comuna la treburile noastre. Totul pe cheltuiala mea!", a spus primarul comunei, Vasile Baghiu. Cazul a fost sesizat Biroului Electoral Judetean (BEJ) Neamt. Potrivit vicepresedintelui BEJ, judecatorul Iulian Mitrofan, faptele sesizate tin de competenta procurorilor, astfel ca a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea