Social

#prioritate #trafic #amenda #politie #salvare #ambulanta

Politia Rutiera trece la amendat Ambulante!

Agentii de circulatie vor avea de luni o noua ocupatie – vor taia amenda la Salvarile care se folosesc abuziv de girofar si sirena pentru a scapa de trafic, iar soferii vor fi batuti la palma daca au muzica data prea tare si nu fac loc Salvarilor in misiune, despre care nu se stie daca sunt sau nu in misiune.

 

Ca de obicei, Sanatatea arde, iar ministrul Nicolaescu se piaptana. Dupa protocolul de asistenta sprituala din partea Bisericii, Nicolaescu a avut alta idee - un nou protocol intre reprezentantii Brigazii Politiei Rutiere (BPR), ai Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Bucuresti (SMURD) si ai Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB), dupa cum informeaza Agerpres. Cum pestele de la cap se-mpute, protocolul a fost semnat in baza unui ordin venit din partea ministrilor Sanatatii Publice (MSP) si Internelor si Reformei Administrative (MIRA).

Scopul acestui protocol este scaderea numarului accidentelor rutiere provocate de ambulante. Adica, dupa ce ca ambulantele sunt putine iar doctorii trebuie sa-si termine cafeaua inainte sa plece la urgente, mai nou, ele vor fi oprite in trafic si verificate de-a fir-a-par de catre vigilentii agenti de circulatie care, bineinteles, nu vor raspunde de vietile pierdute. In loc sa provoace victime colaterale, Politia Rutiera ar face mai bine sa stranga toti soferii din institutiile statului si sa te traga cate un chestionar si un test psihologic.

De ce sa fie asa de duri? Pentru ca, in urma cu cinci zile, o autospeciala SMURD aflata in misiune a fost lovita de o masina a SRI aflata tot in misiune continua! Pe scurt, participantii la trafic nu mai au loc de atatea girofare folosite inutil prin Bucuresti. Noul protocol prevede ca monitorizarea se va face pentru toate ambulantele, inclusiv a celor care apartin firmelor private. Pentru a ajunge la timp la destinatie, soferii de ambulante trebuie sa plece pe traseu chiar inainte de a primi apelul de urgenta, deoarece pe traseu vor fi opriti pentru a fi controlati la foaia de parcurs si daca poarta centura de siguranta .

Politistii rutieri vor urmari traseul ambulantelor si vor verifica daca soferii autospecialelor folosesc regulamentar semnalele vizuale si acustice sau daca poarta centura de siguranta. Doar dupa ce vor constata ca totul este in regula, politistii vor lua masurile necesare pentru ca ambulantele sa primeasca prioritate in trafic. Prea tarziu, insa, pacientul a decedat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea