Social

#politie #italia #mafie

Politia italiana l-a arestat pe unul din liderii Ndrangheta

Politia italiana l-a arestat pe capul mafiei unui clan calabrez, responsabil de uciderea a 20 de oameni intr-o reglare de conturi , petrecuta cu un an in urma.

La operatiunea care a dus la capturarea lui Paolo Nirta, in varsta de 31 de ani, seful clanului Nirta Strangio, au participat peste 100 de politisti.

Liderul mafiot, care se ascundea intr-o casa considerata sigura din localitatea San Luca, a incercat sa scape de politisti sarind de la balcon.

San Luca reprezinta adevaratul bastion al sindicatelor crimei din ramura Ndrangheta, care a detronat clanurile siciliene ale Cosei Nostra din pozitia celui mai puternic clan mafiot italian .

Vendeta a inceput in 1991 si a culminat in 2006, cand cumnata lui Nirta a fost ucisa de un membrii ai clanului rival Pelle-Vottari. Revansa a venit in august 2007, la Duisburg, in Germania, cand 20 de oameni, printre care si sase membri ai clanului Pelle-Vottari, au fost ucisi cu focuri de arma in fata unei pizza" title=" pizza" title=" pizza" title="pizzerii">pizzerii ">pizzerii ">pizzerii din Duisburg, in Germania.

Paulo a devenit seful clanului Nirta dupa arestarea tatalui sau, Giuseppe, in mai, in ancheta asasinatului din Germania.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea