Social

Politia colecteaza VIP-uri la fiola

Controalele facute de politistii bucuresteni de la Rutiera in ultima perioada incep sa lase fara permis auto si persoane publice. Ultimul patit a fost Cornel Dinu.

In noaptea de duminica spre luni, politistii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au suspendat 16 permise de conducere , toate pentru consum de alcool . Printre cei prinsi s-a numarat si dinamovistul Cornel Dinu.

Generalul nu l-a impresionat pe agent

Agentul Nicu Nimesniciuc, de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, a oprit, ieri-dimineata, la ora 2.00, pe Calea Dorobantilor, o masina marca Volkswagen Touareg . Pentru un simplu control de rutina, intrucit soferul apasase cam mult pedala de acceleratie.

Din masina a coborit, dar nu imediat dupa semnalul politistului, nimeni altul decit administratorul delegat al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, Cornel Dinu.

Revoltat de faptul ca politistul a indraznit sa-l legitimeze, ba chiar sa-i ceara sa-i testeze alcoolemia, Cornel Dinu ar fi inceput sa injure, sustin martori care au asistat la scena. Dinu i-ar fi amintit politistului si ca el are grad mai mare, intrucit este general, apoi s-a urcat la volan si si-a continuat drumul. Politistul l-a urmarit insa si, in apropierea casei lui Cornel Dinu, dupa ce acesta a parcat masina, a insistat sa-i verifice alcoolemia.

Pina la urma, generalul a suflat in alcooltest , care a indicat 0,29 mg/l in aerul expirat. Politistul i-a suspendat permisul dinamovistului pe o perioada de 90 de zile si l-a amendat cu 200 RON. Potrivit altor martori, Dinu ar fi fost vazut bind trei beri Perroni pe o terasa, dupa ce fusese la o emisiune la TVR.

Si-a facut doar datoria!

Comisarul-sef Marian Motoc, seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, ne-a declarat ieri ca politistul care i-a suspendat permisul lui Cornel Dinu si-a facut doar datoria si ca nu este nimic spectaculos in asta. Nu au fost luate masuri deosebite prin care sa fie sanctionate VIP-urile. Le-am cerut doar sa isi faca treaba.

Politistul care l-a oprit pe Cornel Dinu este tinar. Acum (n. red. - ieri) este liber dupa serviciu. Nu va fi recompensat pentru ca nu a facut nimic spectaculos. Imi pare rau ca numai in astfel de cazuri se poate vedea ca ne facem datoria, ne-a declarat comisarul-sef Motoc.

Colectie de permise VIP

Retinerea permiselor auto persoanelor publice pare a fi un fenomen relativ recent. Dupa ce ani in sir presa a scris despre timiditatea de care politistii dau dovada in relatia cu VIP-urile prinse in ofsaid pe sosea, iata ca asistam acum la o adevarata avalansa de permise cu staif saltate de politie.

Pe 8 mai, omul de afaceri Silviu Prigoana a fost depistat si el baut la volanul unui Mercedes. Pe Bulevardul Mircea Eliade, agentii l-au oprit pentru un control, iar la verificarile cu aparatul etilotest au constatat ca Prigoana avea o alcoolemie de 0,34 mg/l de alcool pur in aerul expirat. El a declarat, ulterior, intr-un comunicat, ca a mincat o salata cu otet.

Tot din cauza alcoolului a ramas fara permis si fotbalistul Cristian Chivu, prins pe 8 iunie baut la volan, de politistii de la Rutiera. El a fost oprit, in jurul orei 7.30, tot pe Bulevardul Mircea Eliade. Alcoolemia inregistrata a fost de 0,22 miligrame/litru, alcool pur in aerul expirat.

Cristi Chivu a reusit sa obtina o reducere a perioadei de supendare a permisului de la trei luni la o luna. Anul trecut, portarul echipei de fotbal Dinamo Bucuresti, Bogdan Stelea, a ramas si el fara permis pentru trei luni, dupa ce a fost prins baut la volan. El a fost oprit de un filtru in zona Pietei C.A. Rosetti si avea o alcoolemie de 0,23 miligrame/litru.

Ioana Basescu, fiica presedintelui Romaniei, a fost lasata, tot anul trecut, fara permisul de conducere de catre politistii buzoieni. Pe raza comunei Limpezis, fata presedintelui s-a angajat intr-o depasire neregulamentara.

Echipajul de politie a tras-o imediat pe dreapta si i-a cerut documentele. Ioana Basescu nu a facut uz de numele tatalui si a declarat ca se numeste Ioana Marin, dupa sot.

Nici ziaristii nu scapa

Andrei Gheorghe a ramas si el fara permisul de conducere dupa ce, saptamina trecuta, a fost oprit, pe o strada din sectorul 1 al Capitalei, de o patrula de la Rutiera. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost: 0,32 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii i-au suspendat permisul de conducere, pentru 90 de zile, prin calculator, intrucit realizatorul tv spunea ca nu il are la el, si i-au interzis sa se mai urce la volanul Citroenului.

A fost si amendat cu 200 RON. La inceputul lunii mai, a avut ghinionul sa fie oprit de politisti si cunoscutul jurnalist Liviu Mihaiu. El a fost gasit cu o cantitate de 0,50 mg/l alcool in aerul expirat. Jurnalistului i-a fost luat permisul de conducere si i s-a intocmit dosar penal, intrucit cantitatea de alcool depistata era prea mare, fiind deja vorba, conform Codului rutier, de-o infractiune.

Dosarul penal al lui Liviu Mihaiu a fost instrumentat si urmeaza sa fie trimis in instanta, Mihaiu riscind o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Un alt ziarist de la Catavencu, Mircea Toma, a fost gasit cu o alcoolemie de 0,17 mg/l si i-a fost retinut permisul pentru trei luni.

Exceptia Basescu

In luna aprilie a acestui an, presedintele Traian Basescu s-a urcat la volan dupa ce a consumat sampanie si vin. Basescu a fost invitat la restaurantul Golden Blitz de Gigi Becali, dupa ce Steaua s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA in detrimentul Rapidului.

A consumat bauturi alcoolice, apoi a plecat la volanul masinii sale. Basescu nu a predat politiei permisul de conducere, asa cum era de asteptat, explicind ca semnalele presei, martore la petrecere, sint exagerari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea