Social

#scandalul logan #politia romana amendata

Politia, amendata cu 35.000 de lei pentru contractul "Logan"

Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice ( ANRMAP ) a amendat Politia Romana cu 35.000 de lei in cazul atribuirii contractului privind achizitia de Loganuri si a cerut anularea raportului privind procedura de atribuire.

Raportul Autoritatii pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice se refera la procedura derulata de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), pentru atribuirea contractelor de achizitie publica in scopul achizitiei de autospeciale prin leasing financiar . In urma verificarilor, a reiesit ca membrii comisiei de evaluare a ofertelor nu au solicitat clarificari pentru a avea certitudinea ca preturile din oferta financiara sunt justificate si reprezinta raspunsul pietei.

"In cazul in care, in urma unei analize de piata reiese ca propunerea financiara continea preturi ce nu pot fi justificate, decizia comisiei de evaluare a fost viciata", precizeaza raportul. In plus, comisia de evaluare nu a uzat de dreptul conferit de lege de a propune conducatorului autoritatii contractante anularea procedurii. Totodata, in 23 decembrie 2008, Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice a depus la Politia Romana o plangere prealabila , potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ, prin care a solicitat acestuia anularea raportului procedurii de atribuire.

"Este de mentionat faptul ca IGPR, prin adresa din 5 ianuarie 2009, nu a dat curs solicitarii Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice, respingand plangerea prealabila depusa de aceasta. Fata de aceasta situatie, Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice intentioneaza sa se adreseze instantei de judecata".

Amenda aplicata de Autoritatea pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice a fost contestata in instanta de catre IGPR cu plangere, fiind solicitata constatarea nulitatii procesului - verbal prin care s-a aplicat amenda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea