Social

#politie #dosar #furt #identitate

Politia ajuta la furtul de identitate

Un tanar bucurestean a aflat ca are dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului pentru ca a fost prins de Politie, in timpul unui drum pe care nu il facuse niciodata. Un prieten s-a folosit de numele lui Valentin Nicu pentru identificare, astfel ca acesta a ramas fara permis si de doua luni incearca sa isi clarifice situatia in ancheta Politiei.

Valentin Nicu, din cartierul Pantelimon, s-a prezentat la Politie dupa ce a gasit in cutia postala o adresa de la politie, prin care i se cerea sa se prezinte la Brigada Rutiera din Bucuresti, pentru a reglementa situatia permisului de conducere. Acest lucru se intampla in urma cu doua luni, iar acea zi a fost inceputul unei perioade de anchete si drumuri, care inca nu s-au incheiat.

Tanarul sofer s-a prezentat la Politie, crezand ca este vorba de o depasire de viteza. La sectie a aflat insa ca pe numele sau exista un dosar penal si o suspendare a permisului pentru conducere sub influenta alcoolului. “Am cerut detalii si mi s-a spus ca, pentru mai multe lamuriri, trebuie sa ma adresez Politiei Rutiere Constanta. Am luat legatura cu inspectorul Constantin Badanga. Acesta mi-a comunicat ca, la data de 9 august, la ora 05.30, am fost depistat conducand, pe o strada din statiunea Mamaia, autoturismul marca Daewoo Nexia, cu numarul de inmatriculare 48BQF13, apartinand unui cetatean pe nume Cristian Matache, avand o alcoolemie de 0, 65 ‰. La dosar exista si o declaratie scrisa de mana, data in numele meu, prin care se recunoaste fapta, iar persoana respectiva a fost dusa sa i se recolteze si sange, apoi identificata”, a povestit Valentin, pentru Adevarul.

Declaratii si memorii pentru a dovedi ca nu este vinovat

Din acel moment a inceput seria de drumuri si declaratii. Mai intai a dat o declaratie prin care spunea ca in ziua respectiva nu se afla la Constanta, ci in Bucuresti, acest document fiind atasat dosarului, pentru comparatie. Apoi a scris un memoriu catre Inspectoratul General al Politiei Romane in care cerea sa ii fie rezolvata situatia si explica partea sa de poveste. De la Politie a primit un raspuns, prin care i se spunea ca dosarul lui a intrat in ancheta procurorilor constanteni si ca pana la finalizarea anchetei nu are voie sa conduca.

Impreuna cu politistii tanarul l-a identificat si pe cel care daduse numele lui politistilor. Alexandru Ionut Grigore, un amic de-al lui Valentin care a mai avut probleme cu legea. Desi intai a negat legatura sa cu incidentul de la Mamaia, Grigore a recunoscut ulterior, astfel ca acum este cercetat penal pentru fals in declaratii privind identitatea si conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat. Tanarul se afla la al doilea dosar penal de acest gen, primul fiindu-i intocmit in luna iunie, in Bucuresti.

Potrivit Adevarul, aceasta situatie a fost posibila pentru ca la spital nu a fost facuta nici o identificare, dupa ce agentul de politie care il oprise pe Ionut Grigore il identificase doar pe baza unei declaratii verbale. Tanarul spusese ca nu are actele la el si ii oferise politistului toate datele din buletin, insa nu pe ale sale, ci pe ale Valentin Nicu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea