Social

Politia a inchis ochii la indiciile crimei din Plopeni

Politistii au gasit cadavrul Andreei Dodan, disparuta acum sase luni, in curtea unuia dintre principalii suspectii, Adrian Florescu. Chiar daca, imediat dupa disparitie barbatul fusese gasit cu pantalonii plini de sange si cu doua mormane de pamant in curte, politistii l-au prins pe Florescu abia acum.

Trupul neinsufletit se afla la un metru si jumatate adancime si era infasurat in trei saci din rafie si trei saci din plastic. Fetita era ghemuita, avand mainile si picioarele legate. Criminalul, Adrian Florescu, 25 de ani, si-a marturisit fapta in noaptea de joi spre vineri, dupa ce trezise suspiciunile anchetatorilor la cel de-al doilea test poligraf . El mai fusese chemat la politie, dar, in prima faza, a reusit sa pacaleasca detectorul de minciuni. Andreea Dodan venea frecvent in curte la Florescu pentru a se spala la canal.
Criminalul a declarat ca, pe 1 august 2005, pe fondul consumului de alcool, s-a enervat ca fetita a inceput sa tipe dupa ce i-a dat o palma si atunci a strans-o de gat.
Medicii legisti au constatat ca, dupa ce a fost batuta si sugrumata, ucigasul a si violat-o anal, apoi a ingropat-o. De la inceputul anchetei, Florescu a fost printre principalii suspecti.

In evidenta Politiei se mai afla 55 de copii disparuti

In momentul de fata, in evidenta politiei se afla 55 de copii disparuti. Cel mai vechi caz este cel al lui Marius Constantin Bota, din Cugir, nascut in iunie 1989. El a fost dat disparut in iulie 1999. Ultima data a fost vazut cand era cu animalele la pascut pe valea Raului Mare, in apropiere de Cugir. Cornel Almasiu, din Alba Iulia, este cautat din august 2000, iar Costel Simion, din martie 2002. Pana in momentul de fata nu exista nici un fel de date despre ei.
Anul trecut, un adolescent de 15 ani din Calan si-a ucis cu cruzime verisoara in varsta de 13 ani, dupa ce a incercat sa o violeze. Fata a fost lovita cu un par, apoi varul ei i-a infipt trei bete in gura si a strans-o de gat.
Trupul neinsufletit a fost gasit dupa cateva zile in padurea Grind. Tot in 2005, cazul disparitiei Larisei Chelaru, din Iasi, a pus pe jar autoritatile. Modul defectuos in care a decurs ancheta a facut ca la nivelul Inspectoratului Judetean Iasi sa fie demisa aproape intreaga conducere.

Pentru a preveni disparitiile, parintii trebuie sa aduca la cunostinta copiilor urmatoarele recomandari :
* sa evite dialogul cu persoane necunoscute
* sa nu primeasca nici un fel de cadouri de la persoane straine
* sa nu urce in autoturismul persoanelor necunoscute
* sa nu urce in lift insotiti de persoane necunoscute
* sa nu se joace decat in spatiile de joaca special amenajate
* sa nu poarte cheia de la locuinta la vedere
* sa nu deschida usa persoanelor necunoscute
* sa evite plimbarile la ore tarzii in locuri izolate sau intunecoase




Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea