Social

Polemizand cordial cu maestrul

Maestrul Ion Cristoiu , cu scepticismul care il caracterizeaza, se declara contrariat de acordarea unui statut special pentru aderarea la NATO a Ucrainei. Evident, e un subiect controversat . Chiar unii membri NATO spun ca un Membership Action Plan pentru Ucraina este fortat. Sa analizam un pic.

De la schimbarea de regim prin revolutia portocalie , Ucraina a intrat in era Yuscenko- Timosenko cu avantul specific revolutionarilor. Ucrainenii s-au lansat intr-un amplu program de reforme politice si economice. Evident, marcat de sincope si multa coruptie, ca in toate tarile din zona care au trecut de la comunism la capitalism.

Avantul majoritatii populatiei a fost insa temperat de influenta serioasa a cercurilor proruse, concentrate in jurul politicianului Viktor Yanukovici, desemnat la un moment dat prim-ministru pentru a nu duce tara spre un conflict dureros si costisitor.

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea