Social

Podul sinucigasilor uneste Romania de Irlanda

Marti are loc premiera irlandeza a piesei Podul sinucigasilor de Paul Ioachim (in engleza End of the Line).

Regizorul irlandez Donal Gallagher a descoperit textul prin intermediul actorului Dan Tudor, care a cunoscut succesul anul trecut pe scena teatrala de la Dublin cand a fost distribuit in piesa “Ciuperci”, bazata pe experienta romanilor veniti la munca in Irlanda.

In Dublin exista un pod supranumit “al sinucigasilor” si plecand de la aceasta regizorul s-a aratat interesat de piesa romaneasca. Montarea, produsa de Magnet Productions, in asociere cu Granary Theatre va avea premiera in cadrul Festivalului de vara de la Cork, in prezenta fiicei autorului, actrita Oana Ioachim , iar spectacolul se va juca apoi in perioada 17- 21 iunie .

“La capatul liniei, trei straini disperati se intalnesc asteptand un tren. Este ultima oprire. Dar asteapta ei sa se urce sau sa se dea jos? Piesa dulce amara a dramaturgului roman Paul Ioachim este o privire absurda asupra a trei oameni aflati la marginea societatii, pe punctul de a cadea” – suna prezentarea noului spectacol.

Una dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului Paul Ioachim, Podul sinucigasilor subliniaza descendenta acestuia din teatrul absurdului si a fost jucata cu succes in Romania, la Teatrul National din Bucuresti , in regia lui Horatiu Malaele .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea