Social

Podul Maracineni s-a rupt din nou

Circulatia a fost deviata pe ruta Buzau-Satuc-Berca-Maracineni-E 85 Circulatia rutiera si pietonala pe cele trei poduri militare provizorii de la Maracineni a fost intrerupta ieri-dimineata, dupa ce unul dintre acestea a fost luat de viitura . Debitul raului Buzau a depasit in zona 600 de metri cubi pe secunda. Lucrarile de reabilitare a podului de mare tonaj , prabusit in urma cu trei luni, au fost blocate, tot ceea ce s-a executat pana in prezent fiind distrus in numai cinci minute. Utilajele si sacii cu nisip care inchideau albia veche a raului au fost daramati de ape. Celelalte doua poduri au fost si ele dezechilibrate de torentul puternic, motiv pentru care au fost inchise. Potrivit specialistilor, in scurt timp se asteapta o noua viitura.
Echipajele de politie au semnalizat zona, iar circulatia a fost deviata pe ruta Buzau-Satuc-Berca-Veresti-Sapoca-Maracineni si, in continuare, pe E 85 catre Ramnicu Sarat, Focsani si nordul tarii. Alte trei comune din judetul Buzau au fost si ele afectate de precipitatiile torentiale cazute sambata noaptea, doua sate fiind izolate complet.

Dezastru si in judetul Giurgiu

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, si in judetul Giurgiu, un pod feroviar peste raul Arges s-a prabusit, sambata, intre statiile Vidra si Gradistea. Conducerea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane (SNCFR) a dispus, inca de vineri, intreruperea circulatiei pe aceasta ruta, dupa ce expertii au descoperit ca o pila a podului fusese tasata de ape. Deocamdata, trenul personal care facea legatura intre Giurgiu si Bucuresti va fi inlocuit de mai multe autobuze, care vor circula in acelasi regim. Oficialii SNCFR au mai anuntat ca trenurile internationale care treceau pe acest pod spre Bulgaria au fost deviate prin Videle, astfel incat vor inregistra intarzieri de aproximativ o ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea