Social

POD cu POD luminezi o casa - o campanie Ariel si Carrefour, in parteneriat cu ViitorPlus

Incepand cu luna septembrie, fiecare produs Ariel achizitionat din magazinele Carrefour inseamna o donatie catre ViitorPlus pentru iluminarea unui sat din Romania.

Ariel, un brand din portofoliul P&G, in parteneriat cu Carrefour si ViitorPlus, lanseaza campania ”POD cu POD luminezi o casa”, scopul fiind acela de a aprinde lumina in casele celor care nu beneficiaza inca de aceasta resursa de baza. Astfel, pentru fiecare produs Ariel PODS achizitionat exclusiv din toate magazinele Carrefour din tara sau prin Bringo, pana la 23.07.2021, P&G face o donatie catre ViitorPlus, pentru a contribui la iluminarea unui sat.

Campania porneste de la realitatea trista conform careia, in Romania, accesul la energie electrica este inca o problema. Conform studiilor, aproximativ 23% dintre locuinte raman in intuneric odata cu lasarea serii, astfel ca multi copii ajung sa isi scrie temele la lumina lumanarii, in timp ce parintii si bunicii lor isi desfasoara activitatile casnice cu dificultate. A trai fara energie electrica este mai greu decat ne putem imagina, avand in vedere ca mare parte din obiectele care ne fac viata mai usoara zi de zi se bazeaza pe electricitate pentru a functiona. Pentru a oferi o varianta sustenabila pe termen lung, Ariel PODS, in parteneriat cu Carrefour si ViitorPlus, lanseaza consumatorilor invitatia de a se alatura obiectivului de a aduce lumina in cele mai intunecate colturi ale tarii.

”Ariel isi propune sa raspunda celor mai complexe provocari cu care se confrunta lumea moderna cu ajutorul celor mai avansate tehnologii. Astfel, ofera solutii de curatare superioare prin produse performante care au, in acelasi timp, un impact pozitiv masurabil asupra societatii si mediului. Totodata, Ariel, marca P&G, vine sa imbunatateasca constant experienta de acasa si viata celor din comunitatile in care activeaza. Prin aceasta campanie pe termen lung, alaturi de partenerii nostri Carrefour si ViitorPlus, urmarim sa contribuim la asigurarea independentei electrice pentru cei aflati in dificultate, prin solutii inovatoare, care au la baza energia regenerabila.” a spus Razvan Resmerita, Director de Comunicare Fabric Care Europa de Sud-Est in cadrul P&G.

”Ori de cate ori ne implicam intr-o cauza, o facem privind la nevoile comunitatilor si ne dorim sa contribuim la bunastarea si la stabilitatea lor, pe termen lung. Initiativa Ariel este despre actiune concreta, in comunitatile locale din Romania carora le lipseste o resursa de baza: electricitatea. Ne-am alaturat din prima zi acestui proiect care ne aduce pe toti, intr-un demers comun. Impreuna cu clientii nostri, cu Ariel si ViitorPlus, vom reusi cu siguranta sa aprindem lumina in cat mai multe sate ale Romaniei.”,  a mentionat Anca Damour, Membru in Comitetul Executiv al Carrefour Romania.

“Asociatia ViitorPlus se implica din 2006 in proiecte de dezvoltare durabila care aduc o schimbare pe termen lung. De la impaduriri, la reciclare, ecoturism si pana la energii regenerabile, implementam solutii care protejeaza mediul, dar si pe noi toti. Ne bucuram ca impreuna cu Ariel si Carrefour putem aduce o raza de lumina in comunitatile vulnerabile din tara noastra”, a completat Teia Ciulacu, Presedinte ViitorPlus.

Solutia oferita in campanie, denumita ElectriPOD, consta intr-un kit fotovoltaic de 1Kw, care poate asigura pentru o gospodarie functionarea permanenta a 6 becuri cu tehnologie LED la o putere echivalenta de 75 W/bec, a unui televizor LED, unui frigider, unui radio si a unor dispozitive de incarcare a telefoanelor mobile. Primele case care vor beneficia de ElectriPOD sunt din judetul Alba, instalarea primelor kituri urmand sa aiba loc chiar in aceasta toamna.  

Despre Procter & Gamble

P&G deserveste consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de incredere, de calitate si superioare precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® si Tide®. Comunitatea P&G desfasoara operatiuni in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Va rugam sa vizitati http://www.pg.com pentru noutati si informatii suplimentare despre P&G si brandurile sale

Despre ViitorPlus

ViitorPlus este o organizatie non-profit cu o experienta de 14 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Prin toate activitatile, proiectele si programele derulate, incurajam si contribuim la dezvoltarea durabila pentru indivizi, organizatii si comunitati.

Despre Carrefour

Carrefour Romania ofera clientilor sai un univers de posibilitati de a face cumparaturi in siguranta: direct in cele peste 360 de magazine din tara, unde, cu aplicatia Carrefour si casele de marcat Self Service sesiunea de shopping devine rapida si usoara sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasa sau Click & Collect: www.carrefour.ro si platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store si cu o retea prezenta in 36 de orase.

Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe relevante, astfel ca, in 2017, s-a lansat Cooperativa Agricola Carrefour Varasti, prima de acest gen fondata de retailer in Romania. Creat in 2019, Deschidem Vinul Romanesc este un program pe termen lung, de sustinere a producatorilor locali de vinuri prin care Carrefour isi propune sa aseze vinul romanesc pe harta internationala a vinurilor si sa-l transforme intr-un brand de tara. Ca parte a aceluiasi demers strategic, Carrefour a lansat in luna martie 2019 Crestem Romania BIO, un program national pentru sustinerea conversiei fermierilor romani la agricultura BIO si promovarea produselor BIO romanesti. Iar in 2020, Carrefour a introdus in premiera in Romania, eticheta “in conversie la bio” prin care promoveaza produsele crescute de fermierii din program. Aceste initiative aduc mai aproape de consumatori producatorii romani si le ofera acestora oportunitatea de a accesa o piata de desfacere sustenabila.

In luna iulie 2019, Carrefour Romania a lansat “Punem pret pe plastic”, un program de economie circulara, adresat limitarii cantitatii de ambalaje din plastic si introducerii plasticului intr-un circuit responsabil, prin reducere, refolosire si reciclare. In cadrul programului, initiativa Plata cu PET-ul a ajuns in 7 hipermarketuri Carrefour din 6 orase: Bucuresti (Baneasa si ParkLake), Constanta, Buzau, Cluj, Oradea si Timisoara. In fiecare oras, timp de 10 zile, oamenii au putut aduce PET-uri in schimbul fructelor si legumelor provenite de la producatori locali. Initiativa a adunat un numar de 270.000 de PET-uri pentru 64.000 kg fructe si legume de sezon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea