Social

#cenzura #motiune #pnl #udmr #liberali

PNL si UDMR citesc astazi motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc

Liberalii dau astazi startul motiunii de cenzura impotriva Guvernului . Documentul, intitulat "Marea pacaleala PD-L - PSD" si semnat de PNL si UDMR a fost formulat pe tema impozitului forfetar si a OUG privind deconcentratele. Motiunea va fi citita, astazi, in plenul reunit al Parlamentului, urmand a fi dezbatut in sedinta de miercuri a Legislativului. Pentru a pica Guvernul, motiunea ar avea nevoie de o majoritate de jumatate plus unu dintre voturile parlamentarilor prezenti.

Documentul liberalo-UDMR-ist critica politica bugetara si fiscala introdusa prin rectificarea bugetara si le aminteste guvernantilor despre promisiunile electorale facute inainte si imediat dupa alegeri. Conform Realitatea TV, motiunea se refera la faptul ca Guvernul Boc a uitat de cresterea cu 50% a salariilor profesorilor, de majorarea pensiilor pentru grupele I si II de munca sau de cresterea salariului minim pana la 1.000 de lei, masuri pe care le anuntasera in preajma alegerilor.

Liberalii si reprezentantii maghiarilor cred ca Executivul a luat masuri care au creat confuzie in randul romanilor, mai ales a bugetarilor si pensionarilor. Motiunea mentioneaza faptul ca din ambiguitatile masurilor luate de guvernanti au avut de pierdut mai ales persoanele care au un grad inalt de pregatire, in cazul cumulului pensiei cu salariul, dar si salariatii, care nu mai stiu daca vor avea salariul indexat sau inghetat.

Motiunea de cenzura a fost semnata de 124 de parlamentari PNL si UDMR si va fi dezbatuta si votata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului de miercuri. Conform regulamentului, o motiune are nevoie de jumatate plus unu din voturile parlamentarilor ca sa fie adoptata si Guvernul sa pice, majoritate pe care insa liberalii si membrii UDMR nu o au.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea