Social

PNL si PSD se curteaza, PD-L suspina singur

Liberalii si social-democratii pun la cale aliante pe plan local, iar democrat-liberalii se uita de pe margine.

Liberalii nu mai ascund faptul ca vor incheia colaborari in plan local cu PSD. Dupa o perioada in care mai multi lideri locali au anuntat, mai mult sau mai putin voalat, ca social-democratii sunt partenerii potriviti pentru PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu a facut public acest lucru. De partea cealalta, pesedistii saluta decizia PNL si ridica miza politica: o colaborare cu PD-L este posibila.

"In momentul in care am constatat ca Partidul Democrat, zis si Liberal, si-a scos din statut interdictia pe care si-o impusese de a face vreo alianta politica cu PSD, nu inteleg care ar fi considerentul de ordin moral pentru care PNL nu ar putea sa faca aliante.

In principiu, organizatiile noastre au libertatea sa decida in plan local care sunt aliantele cele mai bune, in asa fel incat administratia sa functioneze si sa poata servi obiectivele cetatenilor. Nu cred ca aceasta e cea mai importanta problema: cu cine se vor alia. Vor trebui sa faca o majoritate peste tot, fie ca este vorba de parlament sau de consiliile locale, in orice tara din Europa se fac majoritati", a spus Tariceanu.

El a recunoscut ca in partid exista opinii diferite fata de posibilitatea incheierii unor intelegeri cu pesedistii. In ceea ce priveste politica de aliante a partidului, Tariceanu a precizat ca liberalii continua negocierile si cu reprezentantii PC, in vederea semnarii unui pact pentru alegerile parlamentare din toamna.

"Cei care impartasesc cu noi aceleasi valori si idei sunt bine-veniti. Am avut discutii cu multe formatiuni, printre care si PC. La nivelul parlamentului, e o chestie de oportunitate si pozitionare . Banuiesc ca au libertatea de a angaja discutii si poate chiar negocieri pentru viitor. Din cate stiu, PC si-a propus sa mearga independent la alegerile locale, dar va veni momentul alegerilor parlamentare de la finele acestui an si discutiile ar putea continua", a spus premierul.

PSD n-ar refuza de tot o colaborare cu PD-L

Pesedistii privesc cu ochi buni decizia liberalilor, spunand ca tine de normalitate politica si ridica miza, enuntand o eventuala colaborare cu PD-L. "Perioada isteriei anti-PSD e pe cale sa apuna", a comentat secretarul general al social-democratilor Titus Corlatean , afirmatiile primului-ministru.

"Tine de normalitatea vietii politice. PSD este un partid care a contribuit esential la integrarea euro-atlantica a Romaniei", a afirmat Corlatean. Liderul PSD mai spune ca orice aliante cu liberalii se vor discuta dupa alegeri. "Luam in calcul formarea de majoritati la nivel local si parlamentar cu PNL, dar dupa alegeri.

Luam in calcul chiar o posibila colaborare cu PD-L in conditia in care va inceta sa actioneze ca un partid antisistem si va renunta la cordonul ombilical care ii leaga de Traian Basescu, care le da indicatii despre ce sa faca in parlament", a mai declarat Corlatean.

PD-L, singur impotriva tuturor


PD-L nu va incheia aliante pentru alegerile locale nici cu PNL si nici cu PSD, a declarat, ieri, presedintele partidului, Emil Boc ( foto ). „Nu vom face aliante cu nimeni. La locale suntem singuri impotriva tuturor", a declarat el.
Emil Boc a sanctionat aliantele incheiate de PNL cu PSD, la Botosani, precum si pe cea cu AP si PNTCD, pe care o considera „o fumigena", „o incercare disperata a PNL de a incerca sa mascheze dependenta de Iliescu si Nastase". Boc a precizat ca PD-L va sesiza Curtea Constitutionala in privinta tuturor proiectelor de lege care afecteaza lupta impotriva coruptiei si independenta Justitiei .

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea