Social

PNL se va afilia in 2013 Partidului Popular European

Partidul National Liberal urmeaza sa se afilieze in acest an Partidului Popular European (PPE), au declarat pentru gandul.info surse din conducerea formatiunii liberale. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata in forurile statutare ale PNL.

"Decizia este ca si luata. PNL va deveni in acest an membru al Partidului Popular European", au precizat sursele respective.

Ideea afilierii la popularii europeni a fost adusa in discutie inca din toamna anului trecut chiar de Crin Antonescu (foto), liderul PNL. Intr-un interviu acordat unei publicatii spaniole, presedintele liberal declara ca "se uita cu interes la PPE". El nu a precizat clar care este pozitia sa, limitandu-se sa afirme ca in interiorul partidului exista "o importanta componenta conservatoare", care situeaza PNL mai aproape de PPE.

Afilierea la PPE este un proiect pe care PNL l-a avut in vedere inca din 2002, dupa cum declara recent Marian Petrache, presedintele organizatiei de Ilfov a partidului. In acest moment, din familia popularilor europeni mai fac parte UDMR, PNTCD si PDL.

Partidul Popular European a avut o reactie vehementa in vara lui 2012 impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu. Liderul PPE a refuzat sa se intalneasca cu premierul Ponta, acuzand USL ca nu respecta regulile statului de drept.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea