Social

PNL nu negociaza guvernul cu PSD

Vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat la Tg Mures ca partidul nu poarta in acest moment negocieri cu nicio formatiune pentru a forma o viitoare alianta si crede ca liberalii vor obtine la alegerile din toamna un scor atat de bun incat nu se va putea face niciun guvern fara PNL.

Nicolaescu considera ca afirmatiile lui Crin Antonescu, potrivit carora PNL va face guvern cu PSD sau va intra in opozitie, reprezinta opinii personale. "Crin Antonescu a facut declaratia in nume personal, are dreptul. In acest moment nu avem si nu vom avea niciun fel de negociere cu PSD. Noi avem o alta atitudine si anume sa ne pregatim singuri, cum a fost si la alegerile locale, sa candidam la alegerile parlamentare.

Rezultatul acestora ne va spune ce va trebui sa facem. Pana atunci, orice declaratie este hazardata. Eu nu pot sa spun ce va fi dupa alegeri, cat va lua fiecare partid, ce program va avea", a spus Nicolaescu.

Intrebat daca vede o colaborare cu UDMR, liderul liberal a fost evaziv. "UDMR nu este un partener traditional al PNL, este un partener pentru aceasta guvernare", a afirmat politicianul.

El considera ca alte formatiuni vor veni la negocieri cu PNL. "Ar trebui sa ma hazardez daca spun ca putem face singuri guvernul, dar vom avea un scor atat de bun incat nu se va putea face niciun guvern fara PNL", a conchis Nicolaescu.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca, in opinia sa, singurele optiuni ale liberalilor sunt fie o guvernare alaturi de PSD, fie intrarea in opozitie, scenariu confirmat si de liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc.

"Din punctul meu de vedere - si precizez ca e un punct de vedere pe care vi-l dau ca sa spun ceva - pentru PNL sunt doua variante, doua si numai doua. Fie, in conditiile in care va fi posibil, un guvern cu PSD-ul, fie neparticiparea la guvernare si trecerea in opozitie.

A treia varianta cu PD-L-ul din multe motive, din punctul meu de vedere, nu se pune. Stiu ca nu e foarte artistic asa pentru negocieri sa excluzi variante, dar eu o sa va spun foarte deschis acest lucru", a afirmat Antonescu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea