Social

PNL, impotriva Guvernului Tariceanu

Decizia Guvernului de a nu mai acorda tichete de masa profesorilor si medicilor a starnit un adevarat scandal in PNL. Liberalii traiesc o mare dilema: mentinerea deficitului bugetar in guvernarea Tariceanu sau fuga dupa voturi si pomeni electorale.

Conflictul a aparut marti seara, in cadrul sedintei Biroului Permanent, intre liderii liberali, pe de o parte, si premierul Tariceanu si ministrul Finantelor , Varujan Vosganian, pe de alta parte. Mai exact, intre staff-ul de campanie al liberalilor si Guvern, premierul fiind prins la mijoc intre necesitatea mentinerii deficitul bugetar si nevoile electorale ale partidului.

Cei care au iesit la bataie impotriva deciziei luate de premier si de ministrul Finantelor au fost Bogdan Olteanu, seful campaniei electorale a PNL, si candidatul pentru Bucuresti, ministrul Ludovic Orban. Lor li s-au alaturat liderii organizatiilor locale, care au reclamat efectele extrem de negative ale deciziei Guvernului in teritoriu asupra imaginii partidului liberal.

"PNL Bucuresti a luat o decizie foarte dura vizavi de masura luata de Guvern privind interzicerea emiterii tichetelor- cadou pentru bugetari, mai ales pentru profesori, si cere Executivului sa abroge articolul care interzice autoritatilor sa emita aceste tichete-cadou, in sedinta de Guvern de miercurea viitoare, si sa revina la vechiul sistem de tichete pentru bugetari", a declarat Orban. De altfel, Teodor Melescanu a anuntat ca BPN al PNL a insarcinat Ministerul Finantelor sa evalueze impactul tichetelor de masa si sa vada daca este posibil sa revina asupra deciziei. La randul sau, Bogdan Olteanu i-a reprosat premierului ca isi bate joc de munca de campanie a colegilor liberali prin deciziile pe care le ia de dragul mentinerii deficitului bugetar.

Vicepresedintii Teodor Melescanu si Dan Radu Rusanu au exprimat acelasi punct de vedere, insa tinta acuzelor lor a fost de data aceasta ministrul Finantelor, Varujan Vosganian. "In plina campanie electorala, ne ridicati toti profesorii in cap", au declarat in cor mai toti liberalii prezenti la sedinta Biroului Permananent. Revolta lor s-a declansat si in conditiile in care considera ca, la nivelul bugetului, costurile acestora sunt foarte reduse. "Ce ne intereseaza pe noi deficitul bugetar? Noi trebuie sa castigam voturile.

Daca nu obtinem voturi, Tariceanu ne va reprosa ca avem rezultate slabe la alegeri", au sarit mai toti liderii de filiale locale . Ca sa se apere, Tariceanu a replicat ca obiectivul sau este acela de a mentine deficitul bugetar, iar asemenea masuri electorale nu ar face decat sa duca la dispute politice la nivel local, pentru ca unii primari nu vor avea bani pentru acordarea de tichete si vor lua de la alte capitole bugetare. Insa ieri premierul a devenit mai conciliant, cedand in fata presiunilor venite din partea liderilor PNL.

"Tichetele-cadou sunt deja legiferate si nu afecteaza suplimentar constructia bugetara pe acest an", a declarat Tariceanu. In schimb, Vosganian o tine pe a lui: "Profesorii vor primi salarii marite de la 1 aprilie, in medie cu 1,6 milioane lei vechi, care vor compensa decizia prin care nu mai primesc tichete-cadou", a anuntat ministrul Finantelor.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea