Social

#adomnitei pnl iasi #liberali opozitie

PNL Iasi a intrat oficial in opozitie la nivel local si judetean

PNL Iasi a decis intrarea in opozitie la nivel local si judetean, in conditiile in care liberalii au format, pana in prezent, majoritatea in Consiliul Local si Consiliul Judetean alaturi de social-democrati.

Sefii PNL Iasi au subliniat insa ca intrarea in opozitie nu are ca efect si demisiile liberalilor din functiile detinute in institutiile deconcentrate, cei mai multi dintre acestia fiind directori prin concurs. "Nu poti fi si la putere si in opozitie in acelasi timp.

Liberalii din administratia ieseana vor face un pas inapoi, cand situatia o va impune. Cand spun administratia ieseana ma refer strict la Consiliul Local si Consiliul Judetean", a declarat, sambata, seful organizatiei municipale a PNL, deputatul Cristian Adomnitei . In Consiliul Local, liberalii detin patru mandate de consilier local si, impreuna cu alesii PSD, au format majoritate simpla in legislativ.

Dupa alegerile locale din iunie 2008, liberalii au avut si un viceprimar, dar care a demisionat dupa doar cateva luni, acuzandu-l pe primarul PSD de Iasi de "atitudine dictatoriala". La Consiliul Judetean, vicepresedintele Victor Chirila (PNL) a anuntat deja ca va renunta la functia pe care o detine din cauza aliantei dintre PSD-PDL. Pe de alta parte, filialele locale ale celor doua partide aflate la guvernare, PSD si PDL, vor incepe saptamana viitoare negocierile pentru desemnarea noilor sefi la institutii deconcentrate.

Pana acum, au fost nominalizate doar persoanele pentru functiile de conducere din cadrul Prefecturii Iasi. Astfel, PSD l-a propus pe Victorel Lupu pentru functia de prefect, iar PDL i-a nominalizat pe Cristian Angheluta si Dragomir Tomaseschi pentru cele doua posturi de subprefect. Intre timp, sefii actuali din Prefectura, Marius Bodea, care este subprefect si prefect interimar, si subprefectul Vasile Etcu au intrat in concediu medical , respectiv de odihna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea