Social

#candidat unci prezidentiale #contracandidat basescu

PNL: E nevoie de un candidat unic pentru debarcarea lui Basescu

Liderul PNL Eugen Nicolaescu a declarat ca, in opinia sa, trebuie analizata orice constructie politica privind debarcarea lui Basescu.

Purtatorul de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu, si deputatul liberal Eugen Nicolaescu au comentat duminica, intr-o conferinta, recomandarea facuta de Institutul "Ovidiu Sincai" social-democratilor, privind oportunitatea prezentarii de catre toate formatiunile politice in afara de PD-L a unui contracandidat unic al lui Traian Basescu la prezidentialele din acest an.

Olteanu a sustinut ca recomandarea institutului este problema PSD si ca liberalii isi vor stabili saptamana viitoare calendarul de desemnare a propriului candidat la prezidentiale. "Eu inteleg ca Institutul Sincai este un Institut al PSD, care face recomandari PSD oarecum in contradictie cu linia acestui partid. Cred ca e problema PSD sa-si clarifice realtiile cu Institutul si sa-si clarifice pozitiile referitoare la candidaturi .

In ce ne priveste, noi suntem un partid de Opozitie si in mod cert vom avea un candidat la presedintie Romaniei. Nu stiu daca partidele aflate la guvernare au protocoale, clauze secrete, intelegeri verbale daca vor avea sau nu un candidat unic, dar asta e problema PSD. Noi liberalii vom stabili chiar saptamana viitoare miercuri calendarul de desemnare a candidatului prezidential a in marite vom organiza un Consiliu National care sa desemneze candidatul la presedintia Romaniei", a precizat purtatorul de cuvant al liberalilor.

Pe de alta parte, Nicolaescu a adaugat ca, personal, considera ca trebuie avuta in vedere orice constructie care ar putea duce la debarcarea "conducatorului toxic al Romaniei", Traian Basescu. "As vrea sa adaug strict personal ca orice constructie politica in Romania care poate sa-l debarce pe Traian Basescu de la conducerea Romaniei trebuie luata in consideratie. Trebuie sa scapam de acest conducator toxic pentru Romania", a spus vicepresedintele PNL.

Institutul "Ovidiu Sincai" a publicat duminica un raport de analiza a alegerilo parlamentare din 30 noiembrie 2008, care contine o serie de recomandari catre PSD, inclusiv in privinta scrutinului prezidential din acest an.

"In perspectiva confruntarii electorale directe cu presedintele Basescu, partidele politice ar trebui sa analizeze si oportunitatea prezentarii unui contracandidat unic, eventual non-partizan si neutru in raport cu actualele structuri de partid, capabil sa insufle populatiei in mare masura cuprinse de scepticisim si cinism, o noua speranta si un nou ideal, opunand proiectului dezintegrator si autorist basescian unul unificator si democratic.

Modelul "candidaturii Obama" este o sursa majora de inspiratie in acest sens", se arata in raport. In plus, Institutul recomanda social-demcoratilor desemnarea unui candidat la prezidentiale in masura sa promoveze viziunea de stanga asupra situituatiei societatii romanesti si a solutiilor la problemele acesteia, dar si respingerea oricarui proiect de revizuire a Constitutiei care ar determina concentrarea puterii intr-o institutie de tip unipersonal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea