Social

PNL deschide licitatia pentru noul guvern

Desi alegerile locale nu s-au incheiat, politicienii au inceput sa discute despre formarea viitorului guvern . Tonul l-a dat Ludovic Orban .

Liderii principalelor partide se pregatesc de formarea noului guvern, anuntand deja solicitarile pe care le vor prezenta la negocieri. PNL revendica, prin vocea lui Ludovic Orban, postul de premier, sperand, de fapt, sa obtina alte posturi grele in viitorul executiv.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, afirma ca premierul va proveni din partidul cel mai puternic al aliantei. La randul sau, presedintele Traian Basescu face planuri de guvernare pentru PDL, vorbind despre un guvern minoritar al acestui partid .

Declaratiile au aparut pe fondul rezultatelor de la alegerile locale, care au demonstrat ca nici un partid nu poate guverna singur, votul pentru principalele formatiuni fiind dispersat: PDL si PSD sunt, practic, la egalitate, la cota 28%, iar liberalii au obtinut, la nivel national, 18%. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea